Για κάποιον λόγο, οι ευγενικοί τρόποι σε πολλούς ανθρώπους έχουν εξαφανιστεί. Είναι μάλλον πολύ δύσκολο να πεις ένα ευχαριστώ, ένα καλημέρα και να χαμογελάσεις σε έναν άνθρωπο στον δρόμο επειδή δεν τον ξέρεις. Ο κόσμος γίνεται καλύτερος μόνο αν εμείς αλλάξουμε, γι’αυτό και ο ιδιοκτήτης του Cups Coffee and Tea, Austin Simms στην Virginia αποφάσισε να κάνει κάτι πολύ έξυπνο.

Έβαλε λοιπόν μια ταμπέλα έξω απ’το café του, η οποία γράφει ότι όσο πιο ευγενικά ζητήσεις τον καφέ σου, τόσο πιο φθηνά θα τον πληρώσεις. Αν η τιμή του ανέρχεται στα 5 δολάρια, τότε η τιμή του μπορεί να πέσει στα 3 δολάρια αρκεί να πεις την λέξη “παρακαλώ” την στιγμή της παραγγελίας. Μπορεί να φτάσει μάλιστα και στα 1,75 δολάρια αν πεις: “Καλημέρα έναν καφέ παρακαλώ”.

Με αυτό τον τρόπο προφανώς θέλει να κάνει τον κόσμο να αποκτήσει μια στοιχειώδη ευγένεια και να σέβεται τον άνθρωπο που του ετοιμάζει ή του σερβίρει τον καφέ του. Όπως δήλωσε και ο ίδιος «Αποφάσισα να το κάνω αυτό επειδή ήθελα να λύσω όλες τις αδικίες που γίνονται στον κόσμο, ξεκινώντας από το να κάνω τους ανθρώπους να αποκτήσουν περισσότερους καλούς τρόπους συμπεριφοράς και να συνειδητοποιήσουν, πως και εμείς που δουλεύουμε πίσω από τον πάγκο είμαστε άνθρωποι».

Και επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει εδώ, καλό είναι από μόνοι μας να μάθουμε επιτέλους να είμαστε ευγενικοί.