Το πάνελ των διακεκριμένων ομιλητών στο σεμινάριο που διοργάνωσε ο Τομέας Αθλητισμού του Mediterranean Professional Studies “μαρτυρούσε” εξαρχής τη σπουδαιότητα του θέματος συζήτησης. Μια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2016 και με τίτλο: “Sports Management- Η συνταγή της επιτυχίας”. Ομιλητές στο κορυφαίας σημασίας αθλητικό event ήταν οι:

* Χριστίνα Τσιλιγκίρη – Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

* Χρήστος Σωτηρακόπουλος – Κορυφαίος Αθλητικογράφος των Μ.Μ.Ε.

* Παντελής Νικολαΐδης – Υπ. Δημοσίων σχέσεων & Social Media Manager ΚΑΕ Λαύριο (Α1 Basket league)

* Θεόφιλος Καρασαββίδης- Διεθνής ποδοσφαιριστής, Προπονητής και Επίσημος Διαμεσολαβητής της ΕΠΟ

* Κίμων Κοκορόγιαννης – Διεθνής καλαθοσφαιριστής, Προπονητής και Επίσημος Διαμεσολαβητής της ΕΠΟ

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Αντώνης Γλύκας- Δ/ντής Τομέα Αθλητισμού & Επικοινωνίας Ε.Ο. ΞΥΝΗ, Γ. Γ. Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού και Δ/ντής Τομέα Αθλητισμού της Unesco.

1

«Εσείς που βρίσκετε σήμερα εδώ θα αποκτήσετε πολύ σημαντικές εμπειρίες αναφορικά με το sport management, καθώς το συγκεκριμένο επάγγελμα απαιτεί εξειδικευμένα άτομα με επιστημονική κατάρτιση. Ο αθλητισμός σε παγκόσμιο επίπεδο σημειώνει μια πρωτοφανή ανάπτυξη, προσελκύοντας έναν τεράστιο όγκο επενδύσεων και σημειώνοντας τεράστια κέρδη…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλύκας, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και ευχαριστώντας τους ομιλητές για την πολύτιμη συμμετοχή τους στο σεμινάριο. Ο Διευθυντής του Τομέα Αθλητισμού & Επικοινωνίας του Ε.Ο. ΞΥΝΗ, στη συνέχεια, παρουσίασε μερικούς από τους βασικούς άξονες της Ομιλίας (όπως Οργάνωση Αθλητικών Γεγονότων, Διαχείριση Αθλητικών Εγκαταστάσεων, Sports Social Media Marketing).

Ο κ. Κίμων Κοκορόγιαννης πήρε το λόγο, αναφερόμενος σε χαρακτηριστικές στιγμές στην καριέρα του ως παίκτης Μπάσκετ, αλλά και στην τωρινή επαγγελματική του ιδιότητα ως manager ποδοσφαιριστών. Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής διακεκριμένων παικτών στο ποδόσφαιρο (έχει διατελέσει manager του Θοδωρή Ζαγοράκη!) τόνισε τη σημαντικότητα – ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα- που έχει το «λειτούργημα» -όπως το χαρακτήρισε- του manager νέων παικτών στο ποδόσφαιρο, αφού ουσιαστικά έχει να κάνει «με τη ζωή και το μέλλον του κάθε παιδιού».

2

«Ο Αθλητισμός και οι σπουδές πάνε μαζί…» με τη συγκεκριμένη δήλωση ξεκίνησε την ομιλία της η κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, για να συνεχίσει «…Όταν κάνεις marketing κάνεις ένα πλάνο… Στον αθλητισμό υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν για να καταλήξεις σε συγκεκριμένες ενέργειες. Αυτό απαιτεί επιστημονική γνώση και κατάρτιση. Δε σπουδάζετε κάτι γιατί είναι ένα χαρτί απλά. Πρέπει να το σπουδάσετε γιατί το αγαπάτε. Γιατί, μολονότι είναι δύσκολο, υπάρχει κάτι το διαφορετικό. Αποκτάτε μια σημαντική εξειδίκευση που στις μέρες μας είναι απολύτως απαραίτητη».

Τη διαχείριση των social media σε ένα επαγγελματικό σύλλογο παρουσίασε μέσα από την ομιλία του ο κ. Παντελής Νικολαΐδης, Αναπληρωτής Διοικητικός Διευθυντής του Mediterranean College & Υπ. Δημοσίων σχέσεων & Social Media Manager της ΚΑΕ Λαύριο (Α1 Basket league). «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από αθλητικούς συλλόγους στη συγκεκριμένη εξειδίκευση, γι’ αυτό και σήμερα θα αναφερθώ στο τι ακριβώς μπορείτε εσείς να προσφέρετε σε αυτό…» τόνισε ο κ. Νικολαΐδης, παραθέτοντας τους τομείς απασχόλησης των αποφοίτων του προγράμματος sport management και παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο πλάνο προώθησης στα social media. Στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του, ο Υπ. Δημοσίων σχέσεων & Social Media Manager της ΚΑΕ Λαύριο μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες την εμπειρία του στην digital προώθηση της Ομάδας (διαχείριση λογαριασμών σε youtube, facebook, twitter, Instagram & google plus profiles για αποστολή σύντομων λεκτικών και διαχείριση videos, παρότρυνση για συμμετοχή σε events, δημιουργία προωθημένης καμπάνιας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κ.λπ. ).

“Αφού επιλέξατε να ασχοληθείτε με αυτό το χώρο, οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή. Έχει πολλή δουλειά από πίσω. Μπαίνετε σε ένα χώρο που έχει πολλές παγίδες, αλλά είναι και ένας χώρος με πολλά “παρακλάδια” και αν πραγματικά αποφασίσετε να μπείτε και να προχωρήσετε σε αυτό που θέλετε θα έχετε πολύ μεγάλες επιτυχίες…» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Θεόφιλος Καρασαββίδης- Διεθνής ποδοσφαιριστής, Προπονητής και Επίσημος Διαμεσολαβητής της ΕΠΟ, διευκρινίζοντας «… Αν υπάρχει εξειδίκευση και προσφέρετε κάτι το διαφορετικό τότε σίγουρα θα έρθουν και οι επιτυχίες. Αν δεν το θέλετε πραγματικά και δεν το αγαπάτε είναι καλύτερα να ασχοληθείτε με κάτι άλλο».

Ο κύκλος των ομιλιών ολοκληρώθηκε με την εισήγηση ενός σπουδαίου εκπροσώπου των Μ.Μ.Ε. Ο κ. Χρήστος Σωτηρακόπουλος, κορυφαίος αθλητικογράφος πήρε το λόγο ανατρέποντας μια βασική άποψη που μέχρι εκείνη τη στιγμή επικρατούσε: «Πάντα τα πράγματα ήταν δύσκολα, δεν υπήρχε καλή εποχή για κανένα νέο. Ποτέ! Δουλεύαμε και δουλεύετε διαρκώς. Πάντα τα προγράμματα ήταν, είναι και θα είναι δύσκολα για τους νέους. ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ, στο βάθος, πάντα θα υπάρχει η πόρτα της επιτυχίας. Αρκεί να υπάρχει το μεράκι. Να είστε πολύ καλοί σε αυτό που επιλέξατε να κάνετε. Αν υπάρχει το μεράκι και κάστανα να πουλήσετε… θα είστε οι καλύτεροι καστανάδες!! Αν το νιώθετε αυτό ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ. Στις μέρες μας ΟΜΩΣ χρειάζεται απόλυτα η εξειδίκευση και προσπάθεια για συνεχή βελτίωση…» .

3

Ο συντονιστής του σεμιναρίου, κ. Αντώνης Γλύκας ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους καθώς και τον κόσμο που – παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες-έσπευσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέας στη χώρα μας, για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνει το μεγαλύτερο και πλέον πρωτοποριακό εκπαιδευτικό φεστιβάλ της Ευρώπης, το «Xinis Education Festival 2016». Θέτοντας στο επίκεντρο τη ζωή και την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και με οδηγό τη φράση «L I F E – Let’s Imagine Future Evolution», το XINIS EDUCATION FESTIVAL 2016 προσδοκά να σηματοδοτήσει τη διασύνδεση του «σήμερα» με το «αύριο», τόσο στο κομμάτι της εκπαίδευσης και της εργασίας, όσο και αναφορικά με την καθημερινότητα.

To κορυφαίο εκπαιδευτικό φεστιβάλ πραγματοποιείται σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2016, παρέχοντας δωρεάν περισσότερα από 140 σεμινάρια και 35 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε μέρος στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς, το Xinis Education Festival 2016, είναι να αποκτήσετε τη V.I.P. Pass, μπαίνοντας στο site www.xinisfestival.edu.gr και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων και των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για ισχυρό βιογραφικό!