Όλα τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στην Βρετανία και στο Brexit που αποφασίστηκε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι εξελίξεις απ’το πρωί διαδέχονται η μία την άλλη με τελευταία αυτή του Νάιτζελ Φάρατζ, να παραδέχεται μπροστά στους δημοσιογράφους ότι μία από τις υποσχέσεις που είχε δώσει για το “Out”, ήταν ένα ψέμα. Συγκεκριμένα, το χαρακτήρισε ως ένα λάθος.

Νωρίτερα το Thats life μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στο Λονδίνο, με τον Δημήτρη Σκιάννη να υποστηρίζει ότι η ανησυχία είναι εμφανέστατη, παρ΄όλο που όλα κυλούσαν όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Οι Λονδρέζοι όμως τώρα, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του Bremain με ποσοστό 60%, ζητάνε τώρα μέσω διαδικτυακής συλλογής υπογραφών, την ανεξαρτητοποίηση του Λονδίνου απ΄το Ηνωμένο Βασίλειο και την ένταξη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο έντονη είναι η ανησυχία και η σύγχυση που έχει προκληθεί από το Brexit. Ήδη 40.000 έχουν ταχθεί υπέρ αυτής της πρότασης, ενώ μία αντίστοιχη κίνηση που δημοσιεύτηκε από το BBC έχει ήδη μαζέψει τις 10.000 υπογραφές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας!