Ή μάλλον πάνω στα μπισκότα…

Τα μπισκότα Oreo είναι τα αγαπημένα όλων. Μάλιστα είναι τα top-selling μπισκότα του 20ου αιώνα. Αλλά κανείς δεν έχει παρατηρήσει πάνω τους το σήμα των Ναϊτών Ιπποτών! Ώπα, μισό…

Αν κοιτάξει κάποιος στην μέση του μπισκότου θα δει έναν σταυρό. Αυτός ο σταυρός ονομάζεται Nabisco και στον ευρωπαϊκό μεσαίωνα  ήταν το σύμβολο της Ιωάννας της Λωραίνης και των Ναϊτών Ιπποτών. Της γνωστής ομάδας Ιπποτών που είχαν αναλάβει την φύλαξη των προσκυνητών στους Αγίους Τόπους και ενέπνευσαν τον Dan Brown για τον «Κώδικα ΝταΒίντσι».

Αλλά έχει και άλλα σκοτεινά μυστικά το Oreo!

Γύρω από τον σταυρό υπάρχουν άλλα συμβολάκια. Και αυτά ανήκουν στους Ναΐτες Ιππότες, και είναι τα σύμβολα που είχαν πάνω στις πανοπλίες τους. Και σκεφτείτε πως περίπου 95 εκατομμύρια πακέτα πωλούνται ημερησίως!

Όσο για το σχήμα τους; Προφανώς σαν μπισκότα είναι στρογγυλά, ωστόσο τα παραπάνω κάνουν μυστικιστική την σημασία του. Ο κύκλος συμβολίζει την δύναμη, το πάθος, τον έρωτα και την δημιουργία.

Τέλος υπάρχει και η καταγωγή του ονόματος. Το όνομα προέρχεται από το γαλλικό dore, που σημαίνει χρυσός. Άλλοι ισχυρίζονται πως το re είναι συντομογραφία για την λέξη «cream» και τα δυο o από την λέξη chocolate.

Θα τα τρώμε με… άλλο μάτι πλέον!