Η ραγδαία εξάπλωση του Κορονοϊού και στη χώρα μας έχει οδηγήσει την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια σειρά από πρωτοφανή μέτρα. Μέτρα τα οποία απαιτούν γενναιότητα, αλλά και πολλές θυσίες από τους πολίτες. Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες η ζωή και η καθημερινότητα όλων μας έχει ανατραπεί και όλοι καλούμαστε να βρούμε τα πατήματα μας στο νέο σκηνικό που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται

Ειδικότερα στον τομέα της εργασίας, συμβαίνουν πλέον κοσμοϊστορικές αλλαγές για τα δεδομένα της χώρας μας, καθώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνηθίσουν την εργασία από το σπίτι για ένα μεγάλο διάστημα (που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους δύο μήνες). Ένα μέτρο όμως που καθίσταται αναγκαίο, καθώς με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες απέναντι στον επικίνδυνο ιό, αλλά παράλληλα συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν ομαλότερη ροή και εξέλιξη της οικονομικής ζωής. Γιατί πέραν του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, θα πρέπει πάντοτε να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, τους κινδύνους και τους κλυδωνισμούς που προκαλεί o COVID-19 και στην οικονομική ζωή.

Η Vodafone Ελλάδος που έχει συνδέσει το όνομα της με την πρωτοπορία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, στέκεται αρωγός στη συγκεκριμένη προσπάθεια και δρα άμεσα όχι μόνο επεκτείνοντας το πρόγραμμα «Smart Working» για εργασία από το σπίτι, αλλά ενισχύοντας παράλληλα τα μέτρα πρόληψης για τους εργαζομένους μέσω ενός συγκεκριμένου πλέγματος δράσεων (όπως αναστολή ταξιδιών, περιορισμός συναντήσεων, μέτρα ασφαλείας στα καταστήματα και στις εγκαταστάσεις του ομίλου). Αναμφίβολα, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η Vodafone στέκεται (με πολλαπλούς τρόπους) στο πλευρό τόσο του ανθρώπινου δυναμικού της, όσο και στους πελάτες (ιδιώτες και επαγγελματίες) και στις επιχειρήσεις, που σε αυτή τη φάση θα πρέπει να βρουν λύσεις σε έναν κυκεώνα προβλημάτων και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα τους. Οι ανάγκες άλλωστε τόσο των ιδιωτών, όσο και των επιχειρήσεων σε αυτή τη κρίσιμη φάση είναι ιδιαιτέρως αυξημένες και η Vodafone έχει ρίξει το βάρος στην βελτίωση και ενδυνάμωση των υπηρεσιών της. Μάλιστα, η εταιρία υποστηρίζει τους συνδρομητές της μέσα από ψηφιακά εργαλεία ώστε να μπορούν να εκτελούν συνήθεις συναλλαγές, χωρίς φυσική παρουσία στο κατάστημα, δεδομένης της σύστασης για περιορισμό των μετακινήσεων.

Ακολουθώντας  τις επιταγές των κυβερνητικών και αρμόδιων υγειονομικών αρχών, η Vodafone Ελλάδος δίνει όλο και μεγαλύτερη έμφαση στο μοντέλο της «έξυπνης εργασίας» από το σπίτι. Αυτό βέβαια είναι ένα γνώριμο μονοπάτι για την Vodafone, καθώς από το 2017 εφαρμόζει με επιτυχία το ειδικό πρόγραμμα της εξ’ αποστάσεως εργασίας, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε όλο και περισσότερα άτομα να μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. Δεν είναι όμως μόνο η εργασία από το σπίτι, αλλά και η δυνατότητα για e-learning. Από τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές βρίσκονται στα σπίτια τους, η μάθηση από απόσταση αποτελεί ένα απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσουν να συνεχίσουν να κρατούν επαφή με την μαθησιακή διαδικασία. Και βέβαια η Vodafone δεν ξεχνάει και τον τομέα «Ψυχαγωγία», o οποίος είναι πολύ σημαντικός, από τη στιγμή που χιλιάδες κόσμος μένει στο σπίτι του και αναζητάει τρόπους για να περάσει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του. Μια ταινία στο Vodafone TV και αχαλίνωτο binge-watching στο HBO μπορεί να λειτουργήσουν ως «φάρμακο» για εκείνους που προσπαθούν να συνηθίσουν στη νέα πραγματικότητα του «Μένουμε στο Σπίτι».

H Vodafone με όλα της όπλα λοιπόν αμύνεται και αυτή απέναντι στον Κορονοϊό και όλοι γνωρίζουμε ότι με τέτοιους “συμμάχους”, η νίκη είναι σίγουρη…

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Vodafone στο πλαίσιο του #συνεχίζουμε_σπίτι κάνοντας click εδώ!