Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί ένα στολίδι όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά και για τη χώρα μας, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο ζωολογικό πάρκο στην Ελλάδα που να φιλοξένει τόσο μεγάλη ποικιλία ζώων. Για περισσότερα από 20 χρόνια το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μέλη του ζωικού βασιλείου που δεν ευδοκιμούν στη χώρα μας, με τα ζώα που κατοικούν σε αυτό να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον αυξημένης φροντίδας.

Δυστυχώς όμως, το εξαιρετικά σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του COVID-19 που εξακολουθεί και πλήττει τις περισσότερες χώρες στον κόσμο, επηρεάζει σημαντικά και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, καθώς το πάρκο εδώ και πολύ καιρό παραμένει κλειστό και δεν μπορεί να δεχθεί επισκέπτες. Ανεξαρτήτως όμως της πανδημίας, του lockdown και των γεγονότων, η καθημερινή ανάγκη των ζώων για τροφή και φροντίδα δεν έχει αλλάξει (υπολογίζεται ότι σε ημερησία βάση για να καλυφθούν οι ανάγκες των ζώων του πάρκου χρειάζονται 1.8 τόνους σε τροφή). Στην Ευρώπη λόγω της ύπαρξης πολλών ζωολογικών πάρκων έχουν παρθεί ειδικά μέτρα ενίσχυσης κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμη στην χώρα μας.

Η ομάδα του πάρκου απαρτίζεται από ανθρώπους με γνώση στο αντικείμενο και ειλικρινή αγάπη για τα ζώα, οι οποίοι ανεξαρτήτως πανδημίας συνεχίζουν καθημερινά να προσφέρουν τα απαραίτητα για την διαβίωση τους. Από το καθάρισμα και τάισμα που πραγματοποιούν οι φροντιστές του πάρκου, στην εξέταση των ζώων που πραγματοποιούν οι κτηνίατροι, η διαρκής προσπάθεια αυτών των ανθρώπων μπορεί να στηριχτεί και από εσάς για να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση που διανύουμε.

Για αυτό και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, διαθέτει 5.000 εισιτήρια στην τιμή των 10 Ευρώ (αντί 18), έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του. Μπορείτε να προ-αγοράσετε το μειωμένο εισιτήριο σας εδώ: https://bit.ly/3mxKGdd, ενώ παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, από την στιγμή που το πάρκο θα ανοίξει πάλι τις πόρτες του για το κοινό και για όλο το 2021, συνδυάζοντας έτσι το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τα ζώα του Ζωολογικού Αττικού Πάρκου μας έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ας μην τα ξεχάσουμε!

INFO

Website 
Facebook Page

Στοιχεία Επικοινωνίας
Θέση Γιαλού, Σπάτα 19004
Tel: (+30)210 6634725 , (+30)210 6634724
Fax: 210 6634726