Αγαπάς το φαγητό; Όταν πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο σχολιάζεις το πως ο σεφ έφτιαξε το συγκεκριμένο πιάτο και σκέφτεσαι ότι μπορεί να το είχες φτιάξει διαφορετικά; Καλείς συχνά την παρέα στο σπίτι βρίσκοντας ευφάνταστα γεύματα; Αν η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις είναι ναι τότε μάλλον μια νέα καριέρα ανοίγεται μπροστά σου που μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική. Ποια είναι τα 5 σημάδια όμως ότι είσαι γεννημένος για αυτή τη δουλειά;

Σ αρέσει να πειραματίζεσαι με τα πιάτα σου

Η μαγειρική αλλά και η απόλαυση είναι δυο λέξεις που πάνε μαζί. Αν θέλεις να τελειοποιείς τις συνταγές σου και φυσικά να προσθέτεις τις δικές σου μικρές πινελιές που θα προκαλέσουν ανατροπή τότε μάλλον αυτή είναι η δουλειά των ονείρων σου.

Σου αρέσει να δουλεύεις αργά το βράδυ

Το εστιατόριο δεν είναι εταιρεία να δουλεύεις 9 – 5 και τα σαββατοκύριακα να είσαι off. Ναι, πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα ακόμα και για αργίες και για γιορτές. Επίσης πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα γιατί αν κάτι πάει στραβά στη κουζίνα να το διορθώσεις. Βέβαια να ξέρεις πως ένας pastry chef μπορεί να ξεκινήσει να δουλεύει στις 4 το πρωί οπότε πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά πριν αποφασίσεις την ειδικότητα.

Έχεις εξαιρετικές δεξιότητες διαχείρισης χρόνου

Ένας σεφ δεν κάνει μόνο ένα πιάτο τη φορά, συχνά ετοιμάζει τρία/τέσσερα ή και περισσότερα πιάτα ταυτόχρονα που σημαίνει ότι πρέπει να θυμάσαι που άφησες στη μέση τη συνταγή σου και να τα κάνεις όλα μαζί. Η εργασία στη κουζίνα δεν σταματά ποτέ, είναι σαν ένα μεγάλο μελίσσι!

Μπορείς να πάρεις την ευθύνη πάνω σου

Στα περισσότερα εστιατόρια υπερισχύει το “ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” οπότε να ξέρεις πως αν γίνει το οποιοδήποτε λάθος θα πρέπει να απολογηθείς στον πελάτη με το οποιοδήποτε κόστος. Ναι, θα πρέπει να είσαι στρατιώτης ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Φυσικά, θα έρθουν και οι όμορφες όταν θα ζητήσουν να σε συγχαρούν για το αποτέλεσμα.

Αντέχεις στην πίεση

Ναι, η δουλειά ενός σεφ έχει αρκετό τρέξιμο και άγχος από ότι κατάλαβες. Θα πρέπει λοιπόν να μάθεις να δουλεύεις κάτω από πίεση για να διατηρήσει και το εστιατόριο το κύρος του και φυσικά εσύ την καλή σου φήμη.

Και τώρα που αποφάσισες ότι θέλεις να το ακολουθήσεις μια είναι η σχολή που θα κάνει το όνειρο σου πραγματικότητα. Εάν το πάθος σου βρίσκεται στην κουζίνα, εάν θέλεις να προσφέρεις μοναδικές εμπειρίες, εάν το χαμόγελο στα πρόσωπα των άλλων αποτελεί για εσένα τη μεγαλύτερη επιβράβευση, ήρθε η στιγμή να μπεις στην οικογένεια των κορυφαίων των τουριστικών σπουδών, επιλέγοντας να σπουδάσεις στη LE MONDE, την κορυφαία σχολή γαστρονομικών, τουριστικών και ξενοδοχειακών σπουδών, από το 1996.

Με αφορμή το LE MONDE BOOTCAMP που διοργάνωσε φέτος η σχολή LE MONDE, για πρώτη φορά, τυχεροί νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρει στους σπουδαστές της. Στις υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις της στο Μοσχάτο, η LE MONDE υποδέχθηκε από τις 9 έως και τις 11 Ιουλίου, νέους και νέες επίδοξους Chefs & Pastry-chefs που αγαπούν τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική για να ζήσουν από κοντά την μοναδική αυτή 3ημερη εκπαιδευτική εμπειρία εντελώς δωρεάν. Αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία ανέδειξε το ποιοτικό πρόγραμμα της σχολής LE MONDE, το οποίο υλοποιείται με τον πιο σύγχρονο τρόπο μέσα από τις εργαστηριακές αλλά και τις εφαρμοσμένες θεωρητικές ώρες. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το διδακτικό έργο έχει ανατεθεί σε καθηγητές που αφιερώνουν πολλές ώρες κάθε εβδομάδα σε κάθε τμήμα που αναλαμβάνουν, μεταφέροντας τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου στους νέους επαγγελματίες. Οι καθηγητές της σχολής LE MONDE είναι Executive Chefs στα πιο γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία είναι βραβευμένα με Χρυσούς Σκούφους και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και αρκετοί έχουν και αξιόλογο συγγραφικό έργο.

Υπό την καθοδήγηση των διακεκριμένων επαγγελματιών καθηγητών της σχολής όλοι οι συμμετέχοντες του LE MONDE BOOTCAMP είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα εξαιρετικής λειτουργικότητας εργαστήρια της σχολής, να παρακολουθήσουν διαλέξεις και να πειραματιστούν σε συντονισμένες μαγειρικές δράσεις, μαθαίνοντας από κοντά την ουσία της άρτιας εκπαιδευτικής εμπειρίας από τους κορυφαίους καθηγητές της σχολής. Με 15 υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, που όμοιά του συναντά κανείς μόνο σε σχολές του εξωτερικού, καταξιωμένοι Chefs & Pastry-chefs, με καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, δίδαξαν, όπως κάνουν καθημερινά, τους αυριανούς stars της κουζίνας, καθώς και των ξενοδοχειακών και τουριστικών σπουδών.

Το LE MONDE BOOTCAMP επιφύλαξε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και αναπάντεχες συναντήσεις με γνωστούς ανθρώπους της τοπικής μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής σκηνής. Σύμφωνα με τους καθηγητές της σχολής το πρώτο πανελληνίως LE MONDE BOOTCAMP ξεπέρασε κάθε προσδοκία και χάρισε σε όλα τα νέα παιδιά που συμμετείχαν την ευκαιρία να καταλάβουν πόση σημασία έχει να επιλέγεις τη σωστή σχολή για τη μετέπειτα επαγγελματική σου εξέλιξη. Άλλωστε η LE MONDE, μια σχολή με μακρά ιστορία και απόλυτη αφοσίωση στον σπουδαστή, μπορεί και προφέρει ολοκληρωμένες επαγγελματικές βάσεις σε όσους θέλουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα στον χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας. Για αυτό η LE MONDE ευχαριστεί θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το πρώτο Bootcamp και προσκαλεί όλους τους νέους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν από τώρα έως τον Σεπτέμβριο για να ζήσουν ανάλογες συγκινήσεις. Καλή αρχή σε όλους!