Κάθε φορά που υπάρχει θάνατος στην οικογένεια, οι επιζώντες βρίσκονται σε δίλημμα αν πρέπει να επιλέξουν την αποτέφρωση ή την ταφή. Εάν οι επιθυμίες του αποθανόντος είναι γνωστές, τότε δεν υπάρχει δίλημμα. Αλλά τα πράγματα μπορεί να γίνουν πραγματικά δύσκολα αν οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από τα επιζώντα μέλη.

Η ιδέα ότι η ταφή είναι η μόνη επιλογή είναι ξεπερασμένη. Οι καύσεις έχουν γίνει πολύ πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, και οι δύο επιλογές έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αποτέφρωσης

Θετικά

Είναι λιγότερο ακριβό: Χωρίς φέρετρο, ταφή, μνημείο ή οικόπεδο, μια αποτέφρωση μπορεί να κοστίσει αρκετά λιγότερο από μια παραδοσιακή ταφή.

Είναι πιο ευέλικτο: Οι στάχτες είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν από τα φυσικά υπολείμματα. Οι κηδείες μπορεί μερικές φορές να γίνονται βιαστικά λόγω της φθαρτότητας των λειψάνων, κάτι που μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό για τα αγαπημένα πρόσωπα. Με την αποτέφρωση, μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να σχεδιάσετε μια τελετή και να σκεφτείτε πόσα μπορείτε να ξοδέψετε.

Μπορείτε να βάλετε τον αποθανόντα να αναπαυτεί οπουδήποτε: Με την αποτέφρωση, δεν περιορίζεσαι σε νεκροταφείο. Μπορείτε να διανείμετε τη στάχτη οπουδήποτε θα ένιωθαν πιο κατάλληλο οι νεκροί και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ένα μειονέκτημα στις κηδείες αποτέφρωσης είναι ότι δεν μπορείτε να έχετε ένα τσιμεντένιο μνημείο, αλλά μπορείτε να επισκεφθείτε ξανά το μέρος όπου σκόρπισες τη στάχτη και μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς από ένα νεκροταφείο.

Αρνητικά

Οι αποτεφρώσεις δεν είναι διαθέσιμες παντού: Δεν έχει κάθε κοινότητα γραφείο τελετών με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εκτέλεση των αποτεφρώσεων. Ανάλογα με το πού ζείτε, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια έρευνα και να πάτε λίγο πιο μακριά από ό,τι προτιμάτε.

Η συμφωνία είναι πιο δύσκολη: Θα δυσκολευτεί κάθε οικογένεια να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με την αποτέφρωση.  Ειδικά εκείνες με μέλη που έχουν ισχυρές θρησκευτικές πεποιθήσεις ή τηρούν τις παραδόσεις.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα της ταφής

Θετικά

Οι ταφές είναι ευρύτερα αποδεκτές: Οι ταφές είναι η πιο ευρέως αποδεκτή επιλογή – επομένως είναι πολύ απίθανο να προσβάλετε ή να ενοχλήσετε κάποιον επιλέγοντας την ταφή. Αυτή η επιλογή συμμορφώνεται και με τις περισσότερες ιουδαιοχριστιανικές θρησκευτικές παραδόσεις, και αυτό μπορεί να είναι σημαντικό, ειδικά εάν ο αποθανών ακολούθησε μία από αυτές τις θρησκείες ή τα άτομα στην οικογένεια.

Έχετε ένα μέρος να επισκεφτείτε: Τα μέλη της οικογένειας και τα αγαπημένα τους πρόσωπα συχνά αντλούν μεγάλη άνεση από το να έχουν ένα συγκεκριμένο μέρος να πάνε για να θυμούνται τον αποθανόντα. Μια ταφόπλακα ή άλλος τύπος μνημείου μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική για τους επιζώντες, ειδικά εάν βρίσκεται σε ένα οικογενειακό οικόπεδο κοντά σε άλλους που ήταν κοντά στον αποθανόντα.

Μας δίνουν στοιχεία: Σε περίπτωση εγκλήματος μπορούμε να βρούμε στοιχεία για τον θανούντα που μπορούν να μας οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Με την αποτέφρωση κάθε στοιχείο «καίγεται».

Αρνητικά

Κοστίζει περισσότερο: Οι ταφές μπορεί να είναι πιο ακριβές από την αποτέφρωση – μερικές φορές πολύ περισσότερο. Το οικόπεδο ταφής, ο χρόνος και η εργασία του τυμβωρύχου, το φέρετρο, τα τέλη του νεκροταφείου και άλλα σχετικά έξοδα ξεπερνάνε την τιμή της αποτέφρωσης.