Ο καφές ανάλογα απο την προέλευση του έχει διαφορετική γεύση και άρωμα. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα του αλλά΄ και την χαρακτηριστική γεύση του όπως οι συνθήκες που καλλιεργείται.

Υπάρχουν άπειρες ποικιλίες καφέ που καλύπτουν όλα τα γευστικά γούστα. Πάμε όμως να αναλύσουμε πως οι τρεις ήπειροι Αμερική, Ασία και Αφρική διαφέρουν μεταξύ του ως προς τις ποικιλίες και τις γεύσεις στον καφέ.

Αμερική

Ο καφές που προέρχεται από την Αμερική χαρακτηρίζεται απαλός και ελαφρύς με μια ισορροπία στα αρώματα και στην γεύση του. Έχει καθαρό άρωμα με μια απαλή γλυκύτητα αλλά και φρουτώδη οξύτητα. Επίσης οι χώρες που μπορούμε να ξεχωρίσουμε είναι η Βραζιλία και η Κολομβία καθώς οι καφέδες τους είναι από τους πιο γνωστούς σε όλο τον κόσμο.

Αφρική

Οι λάτρες του καφέ θα γνωρίζουν πως συγκεκριμένα η Αιθιοπία είναι η χώρα του καφέ παγκοσμίως. Γενικά όμως σε όλη την Ήπειρο της Αφρικής υπάρχει μεγάλη βιομηχανία καφέ η οποία αποτελεί και βασικό μέρος της οικονομίας τους. Γενικά οι γεύσεις είναι πολύπλοκες, φρουτώδεις με αρώματα λουλουδιών, αλλά έντονο στοιχειό είναι και οι νότες εσπεριδοειδών.

 

Ασία

Μπορεί στον Δυτικό κόσμο να μην είναι από τους δημοφιλέστερους καφέδες αλλά συγκεκριμένα το Βιετνάμ είναι σταθερά ο μεγαλύτερος παραγωγός της ποικιλίας Robusta στον κόσμο. Χαρακτηρίζονται από πιο γήινα αρώματα με λιγότερη οξύτητα και αυξημένη πικράδα.

 

Ο Dimello παρουσιάζει τη νέα σειρά χαρμανιών THREE CONTINENTS που προσφέρουν ένα ταξίδι σε τρεις ηπείρους με προορισμό τον τέλειο καφέ. Κάθε χαρμάνι αποτελείται από κόκκους 100% Arabica και περιλαμβάνει τις γεύσεις, τα αρώματα και το ξεχωριστό χαρακτήρα κάθε μιας από τις τρεις ηπείρους προέλευσης, Αμερικής, Ασίας και Αφρικής. Οι τρεις αυτές ήπειροι, τα τρία διαφορετικά σημεία στον ορίζοντα με τη δική τους κουλτούρα, ήταν η έμπνευση που οδήγησε στο λογότυπο με τις τρεις τελείες.

Με την υπογραφή The Specialty Quest, τα νέα χαρμάνια δημιουργήθηκαν με πυξίδα την αγάπη για τον καλό καφέ και την αναζήτηση της τέλειας εμπειρίας καφέ.

Το χαρμάνι AMERICAS φέρει γεύσεις και αρώματα από κόκκινα, κίτρινα και πυρηνόκαρπα φρούτα της Αμερικής, σοκολάτα και γλυκούς, ήπιους ξηρούς καρπούς. Πρόκειται για ένα blend μέτριας οξύτητας, ιδανικό για μοναδικούς espresso κάθε προτίμησης.

Το χαρμάνι ASIA μεταφέρει την ιστορία της Ασίας μέσα από τη μαύρη σοκολάτα και τα αρώματα καπνού και μπαχαρικών. Ιδανικό για δυνατούς espresso και ροφήματα με γάλα, είναι ένα blend χωρίς οξύτητα και με μεγάλη ένταση.

Τέλος, το χαρμάνι AFRICA με άρωμα από γιασεμί, πορτοκάλι και λεβάντα, κιτρικά φρούτα, ανανά και φράουλα, είναι ένα blend σχετικά έντονης οξύτητας, ιδανικό για τολμηρούς espresso και καφέ φίλτρου.