Πώς μοιάζει ένα ταξίδι στην Ευρώπη από τα μάτια ενός φωτογράφου; Η Nikon  έδωσε στον φωτογράφο Tomas Sentpetery την ευκαιρία να προχωρήσει πιο βαθιά από την επιφάνεια για να παρουσιάσει διαφορετικές όψεις των δημοφιλών προορισμών της Ευρώπης τόσο επάνω όσο και κάτω από το έδαφος.

Capture

Αναγνωρίζοντας ότι πάντοτε υπάρχουν περισσότερα να ανακαλύψουμε στα διάφορα μέρη πέρα από όσα βλέπουμε αρχικά, ο Tomas επισκέφθηκε πέντε ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, το Λονδίνο, το Παρίσι, την Κρακοβία, τη Νάπολη και τις νότιες ακτές της Ισπανίας, για να αποτυπώσει πρωτότυπες ταξιδιωτικές φωτογραφίες.

Capture

Εξοπλισμένος με επιλεγμένους φακούς NIKKOR FX και DX και σώματα φωτογραφικής μηχανής, εξερεύνησε και αποτύπωσε τους ιδιαίτερους τόπους που βρίσκονται κάτω από οικείες τοποθεσίες. Από τις εγκαταλελειμμένες διαδρομές στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου, έως τα εντυπωσιακά Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα κοντά στην Κρακοβία, με μία στάση στις απέραντες σπηλιές του Μπάριο ντε Κουέβας στην Ισπανία, το μεγαλύτερο δίκτυο σπηλαίων τρωγλοδυτών της Ευρώπης, οι φωτογραφίες δείχνουν ότι παραμένουν ακόμη πολλά ασυνήθιστα μέρη για να ανακαλύψετε. Η πλήρης σειρά εικόνων εμφανίζεται εδώ.

Capture

Οι ιστορικές πόλεις, οι διάφοροι πολιτισμοί και τα διάσημα μνημεία της Ευρώπης καλωσορίζουν εξίσου τους ταξιδιώτες και τους ταξιδιωτικούς φωτογράφους. Ο Tomas, όμως, ήθελε να εξερευνήσει πιο βαθιά. Επέλεξε να χρησιμοποιήσει φακούς NIKKOR DX στη Nikon D7500 για να φωτογραφίσει την «επιφάνεια» επιλεγμένων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης* και φακούς NIKKOR FX στο κορυφαίο μοντέλο Nikon D850 για να αποτυπώσει εικόνες πέρα από την επιφάνεια.

Capture

 

Σχολιάζοντας το πρότζεκτ ο Tomas Sentpetery είπε, “Υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι κόσμοι γύρω μας και ήθελα να δείξω ότι οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί έχουν και πτυχές που δεν θα περιμέναμε. Κάνετε την έρευνά σας πριν ταξιδέψετε και μη διστάσετε να κοιτάξετε πιο βαθιά. Με το κατάλληλο κιτ και όρεξη για περιπέτεια μπορείτε να τραβήξετε ξεχωριστές ταξιδιωτικές φωτογραφίες”.

Capture

Ο Tomas χρησιμοποίησε τον παρακάτω εξοπλισμό στη φωτογράφιση:

  • Nikon D850 – Η πιο πρόσφατη φωτογραφική μηχανή FX παρέχει τον ιδανικό συνδυασμό ανάλυσης, ταχύτητας και ευαισθησίας στο φως. Με την ανάλυση 45 MP αποτυπώνει απίστευτα μικρές λεπτομέρειες και χαρίζει καθαρές, ευκρινείς φωτογραφίες όπου ξεχωρίζουν ακόμη και οι πιο λεπτές υφές. Με εύρος ISO 64–25600 ανταποκρίνεται ιδιαίτερα καλά στην απεικόνιση φωτεινών χρωμάτων σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, το οποίο είναι ιδανικό για την εξερεύνηση των σκοτεινών κόσμων που βρίσκονται κάτω από το έδαφος.
  • Nikon D7500 – Κατασκευασμένη για εκλεκτικά, περιπετειώδη άτομα, η D7500 είναι ελαφριά, περιλαμβάνει έναν δυναμικό αισθητήρα 20,9 MP με φορμά DX και ελαφριά ανακλινόμενη οθόνη που επιτρέπει στους φωτογράφους να εστιάζουν και να φωτογραφίζουν ακόμη και από τις πιο απαιτητικές γωνίες. Με ISO που περιλαμβάνει δυνατότητα επέκτασης έως τα 1640000, η Nikon D7500 εκμεταλλεύεται επίσης στο έπακρο τον διαθέσιμο φωτισμό σε κάθε ταξιδιωτική σκηνή.

Capture

Εξοπλισμός FX:

  • AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – Αυτός ο εξαιρετικά γρήγορος και ευρυγώνιος φακός αποδίδει ευκρίνεια από άκρο σε άκρο που υπερβαίνει αυτή των αντίστοιχων φακών σταθερής εστιακής απόστασης. Η γρήγορη ταχύτητα κλείστρου και η νανοκρυσταλλική επίστρωση του φακού μειώνουν τα είδωλα και τις αντανακλάσεις, επιτρέποντάς του να προσαρμόζεται ομαλά σε κάθε περιβάλλον.
  • AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – Ο φακός που χρησιμοποιείται περισσότερο από αυτή τη σειρά προϊόντων της NIKKOR, αυτός ο ευρυγώνιος φακός εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση στο χαμηλό φωτισμό και σταθερή έκθεση στο σύνολο του εύρους zoom. Για τις πιο απαιτητικές συνθήκες φωτισμού που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς κατά τα ταξίδια, η επίστρωση φθορίου που διαθέτουν τα μπροστινά και τα πίσω μέρη του φακού απωθεί το νερό, τη σκόνη και τη βρομιά.
  • AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – Αυτός ο ελαφρύς και ευέλικτος φακός σταθερής εστιακής απόστασης αποτελεί ιδανική επιλογή για τους δημιουργικούς φωτογράφους που θέλουν να δημιουργούν υπερβολικές προοπτικές και να επιδεικνύουν κάτι διαφορετικό. Η εξαιρετικά ευρεία εστιακή απόσταση 20 mm και το φωτεινό μέγιστο διάφραγμα f/1,8 καθώς και οι μικρές διαστάσεις του φακού, του επιτρέπουν να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των φωτογραφίσεων σε στενούς εσωτερικούς χώρους ή στις φωτογραφίσεις ρεπορτάζ.

Capture

Εξοπλισμός DX:

  • AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED – Υπερευρυγώνιος φακός zoom 2,4x με υψηλό οπτικό σχεδιασμό που εξασφαλίζει την απόδοση εικόνων με κορυφαία ανάλυση, αντίθεση και ελαχιστοποίηση των παραμορφώσεων. Για τους ταξιδιωτικούς φωτογράφους, αυτός ο φακός είναι ιδανικός για την αποτύπωση τοπίων, υπερβολικών προοπτικών και για τις λήψεις σε μικρούς χώρους.
  • AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR – Ο απόλυτος φακός καθημερινής χρήσης για τους φωτογράφους που αναζητούν το τέλειο τοπίο. Το ελαφρύ σώμα, το φωτεινό διάφραγμα f/2,8–4 και το σύστημα απόσβεσης κραδασμών είναι ιδανικά για τις απλές λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι.
  • AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR – Ισχυρός φακός zoom 16,7x με κάλυψη υπερτηλεφακού. Πρόκειται για έναν φακό που ανταποκρίνεται ιδανικά στις ταξιδιωτικές φωτογραφίσεις. Είναι ευέλικτος, με compact σώμα χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα εικόνας και διαθέτει έναν εύχρηστο διακόπτη ασφάλισης zoom που διατηρεί τον φακό ασφαλή κατά τις μετακινήσεις σας.

 

 

­­­­O Tomas καταλήγει, “Είτε αποτύπωνα έναν σκοτεινό, στενό χώρο, είτε ένα τεράστιο, ανοικτό τοπίο με πολλές αντιθέσεις, οι φακοί που χρησιμοποίησα μου επέτρεψαν να ανταποκριθώ εύκολα στις προκλήσεις κάθε τοποθεσίας. Αυτή η σειρά φωτογραφίσεων έδειξε πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς τον κατάλληλο φακό για την κάθε λήψη και να μη φοβάται να ωθήσει τον εαυτό του και τον εξοπλισμό του στα άκρα για να βρει την κρυφή ομορφιά κάθε χώρου”.

Capture
Οι φωτογράφοι που θα βρουν έμπνευση στις φωτογραφίες της σειράς «Look Deeper» και θέλουν να πειραματιστούν και να αναπτύξουν το δικό τους στιλ στις ταξιδιωτικές φωτογραφίσεις, μπορούν να επωφεληθούν από μια προωθητική ενέργεια Cashback για την αγορά της Nikon D7500 και των φακών NIKKOR που χρησιμοποίησε ο Tomas

About The Author