Η ραγδαία εξάπλωση του Κορονοϊού (COVID-19) μεταβάλλει σημαντικά και το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας, καθώς δημιουργούνται διαρκώς νέες συνθήκες. Πολλοί σταθμοί προχωρούν στην αναβολή κάποιων τηλεοπτικών προϊόντων ή διεξάγουν τα ζωντανά shows τους χωρίς κοινό, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες της εξάπλωσης του ιού. Σήμερα Κυριακή ήταν προγραμματισμένη η μεγάλη πρεμιέρα του Big Brother, ωστόσο οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην μετάθεση της, υστερα από σύσκεψη που έλαβε χώρα στα γραφεία του σταθμού.

Από το σταθμό του ΣΚΑΪ στάλθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο ΣΚΑΪ έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των παικτών και των εργαζομένων αναβάλει προσωρινά την πρεμιέρα του Big Brother. Από την πρώτη στιγμή το βασικό μας μέλημα είναι η υγεία όλων. Δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε, αλλά πάντα με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, η πρεμιέρα του Big Brother μετατίθεται για λίγο. Σεβόμενοι το τηλεοπτικό κοινό, τηρώντας όμως όλους τους κανόνες, θα επανέρθουμε σύντομα με νέα ανακοίνωση».   

Σημασία έχει πάνω από όλα η υγεία όλων μας, οπότε αύτη ήταν και η πιο σωστή και λογική κίνηση από τη πλευρά του τηλεοπτικού σταθμού και των ανθρώπων της παραγωγής.