Τα κοσμήματα του crown είναι προς πώληση.

Η Left Bank Pictures θα δημοπρατήσει σχεδόν 450 σκηνικά και κοστούμια από την πολυτελή σειρά του Netflix και θα χρησιμοποιήσει τα κέρδη για να χρηματοδοτήσει μια υποτροφία της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (NFTS) για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams θα ξεκινήσει την πώληση στις 7 Φεβρουαρίου 2024, με 150 παρτίδες προς πώληση. Άλλα 300 προϊόντα θα πωληθούν διαδικτυακά στις 8 Φεβρουαρίου.

Μια πηγή εκτιμά ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια δολάρια, με αναμνηστικά προς πώληση, συμπεριλαμβανομένου του «φόρεμα εκδίκησης» της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όπως φορούσε η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι στην 5η σεζόν.

Το φόρεμα αναμένεται να φτάσει τις 12.000 £, ενώ οι μεγαλύτερες παρτίδες που πωλούνται περιλαμβάνουν μια αναπαραγωγή του Gold State Coach, που θα μπορούσε να πουληθεί έως και 50.000 £.

Ο Andy Harries, Διευθύνων Σύμβουλος της Left Bank και εκτελεστικός παραγωγός του The Crown, δήλωσε: «Ήταν προνόμιο για μένα και για όλους στην Left Bank Pictures να βρίσκομαι στην καρδιά του The Crown. Η τεράστια παγκόσμια επιτυχία του έχει να κάνει πολύ με τη συνεργασία με τα καλύτερα δημιουργικά και παραγωγικά ταλέντα σε αυτή τη χώρα και θέλουμε να επενδύσουμε τα κέρδη αυτής της υπέροχης δημοπρασίας στην επόμενη γενιά ταλέντων κινηματογράφου και τηλεόρασης.»

«Το NFTS ήταν μέρος της ιστορίας του The Crown από την αρχή με πολλούς από τους αποφοίτους του να συνεισφέρουν στην παραγωγή του σόου όλα αυτά τα χρόνια. Από καιρό θαύμαζα το ήθος και την κατάρτιση του σχολείου και το υποστήριξα προσωπικά. Έτσι, είμαι ενθουσιασμένος που η κληρονομιά του The Crown θα είναι να παρέχει τόση οικονομική υποστήριξη σε τόσους πολλούς φοιτητές στο NFTS τις επόμενες δεκαετίες».

Ο Jon Wardle, διευθυντής του NFTS, πρόσθεσε: «Από την έναρξή του, η αφοσιωμένη δεξιοτεχνία περισσότερων από 60 αποφοίτων του NFTS ήταν καθοριστικής σημασίας για τη ζωή μιας τέτοιας εμβληματικής σειράς. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη υποτροφιών που θα αλλάξουν τη ζωή, διασφαλίζοντας ότι θα δοθεί η ευκαιρία στην επόμενη γενιά κινηματογραφιστών και τηλεοπτικών δημιουργών να επωφεληθούν από την παγκοσμίου φήμης εκπαίδευσή μας, πληρώνοντας την κληρονομιά του The Crown για πολλά χρόνια ακόμη. ”