Καλοκαιρινές παραστάσεις στο θέατρο που κάνουν πρεμιέρα σύντομα και δεν γίνεται να χάσεις. Φέρνουν μια καλοκαιρινή χαρά, χιούμορ, τροφή για σκέψη και διασκέδαση!

Τότε, τώρα, πάντα – Θέατρο Άλσος

Ευελπίδων 4, Πεδίον Άρεως, Κυψέλη

Η πολιτική και οικονομική πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη, τα πρόσωπα της σόου μπιζ, ένας τράπερ, ένας άστεγος, μια αναμαλλιασμένη ξανθιά που βγαίνει από έναν κάδο ανακύκλωσης, η τραγουδιάρα Αλίκη… Κι ακόμη η κοινωνική μας ζωή, τα βάσανα του κόσμου, η χαμένη επικοινωνία μας. Σε τι κόσμο ζούμε άραγε; Όλες οι απαντήσεις στο φως αλλά και στη σκηνή του Άλσος. Σχόλιο, ανατροπές, χιούμορ και πολλή μουσική και χορός σε μια παράσταση εναντίον όλων και υπέρ των πάντων. Γιατί η επιθεώρηση είναι για «Τότε, τώρα, πάντα» η καλύτερη συνταγή για γέλιο αλλά και για κριτική όπως και φυσικά για άφθονη διασκέδαση.

Ερμηνεύουν: Στ. Φασουλής, Μ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Κωνσταντίνου, Θ. Αθερίδης, Δ. Γκοτσόπουλος, Λ. Ελευθερίου, Ελ. Καστάνη, Κ. Κόκλας, Αντ. Λουδάρος, Δ. Ματσούκα, Μ. Νικολάου, Ντ. Παπαδημητρίου, Τρ. Ανανία. Σκην.: Μ. Παντελιδάκης. Κοστ.: Ντ. Βαχλιώτη, Κ. Ζήσης. Μουσ.: Στ. Κραουνάκης. Απόδ. στίχων: Γ. Παυριανός. Χορογρ.: Φ. Ευαγγελινός.

MindFAQ – Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3, Κέντρο

Μια διαδραστική παράσταση για το πώς (μάς) δουλεύει το μυαλό μας από τον γνωστό κωμικό, που φέρνει το YouTube υλικό του στο θέατρο, εξερευνώντας μαζί με το κοινό τη δύναμη, τα όρια και τα βραχυκυκλώματα της σκέψης. Οι θεατές της παράστασης συμμετέχουν, ψηφίζουν, λύνουν γρίφους και ανεβαίνουν στη σκηνή παίζοντας (φαινομενικά) διασκεδαστικά παιχνίδια, τα οποία όμως έχουν όλα έναν απώτερο σκοπό: Να πάθουμε “MindFAQ”, όπου mind σημαίνει μυαλό και FAQ frequently asked questions (συχνές ερωτήσεις). Με όχημα την κωμωδία βλέπουμε τι λέει η συμπεριφορική ψυχολογία για το πώς παίρνουμε αποφάσεις. Και μετά φιλοσοφούμε καθώς ο κόσμος μας ανατρέπεται (με την καλή έννοια).

Ειρήνη

Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Λεωφ. Μαραθώνος 196, Νέα Μάκρη

Μια διασκευή του αριστοφανικού έργου για παιδιά με εναλλασσόμενες προβολές σκηνικού (projection mapping) αλλά και δημιουργία χαρακτήρα “avatar animation” με τη φωνή της Ναταλίας Δραγούμη. Κύρια φιγούρα του έργου ο αμπελουργός Τρυγαίος. Ο Τρυγαίος είναι ένας απλός και τίμιος αγρότης που δεν αντέχει άλλο τις συμφορές από τον πόλεμο. Έτσι, αποφασίζει να ανέβει στον ουρανό καβάλα σ’ ένα σκαθάρι που ο ίδιος είχε αναθρέψει γι’ αυτόν το σκοπό. Στόχος του είναι να κάνει τα παράπονά του στο Δία και να ζητήσει ειρήνη για το καλό των Ελλήνων. Φτάνοντας στον ουρανό, μαθαίνει από τον Ερμή ότι οι θεοί έχουν μετακομίσει στο πιο ψηλό σημείο του, αγανακτισμένοι από τις διαρκείς εχθροπραξίες των αντιπάλων. Στη θέση τους έχει μείνει ο θεός Πόλεμος, ο οποίος έκλεισε την Ειρήνη σε μια σπηλιά και ετοιμάζεται να βάλει όλες τις πόλεις σ’ ένα γουδί για να τις καταστρέψει. Ο Τρυγαίος, τρομοκρατημένος από τα λόγια αυτά του πολέμου, αποφασίζει πως πρέπει πάση να ελευθερώσει την Ειρήνη από την σπηλιά.

Από τη θεατρική σκηνή «Το μαγικό καραβάνι». Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

Πηγή: Αθηνόραμα

Διάβασε επίσης:

Θέατρο: 3 παραστάσεις που παίζονται τώρα και δεν πρέπει να χάσετε!