Ένα εστιατόριο καθόλου συνηθισμένο με τα υπόλοιπα άνοιξε τις πόρτες του χθες στο Λονδίνο με την τοποθεσία του όμως να μένει μυστική. Το Bunyadi γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία αφού έχει στην λίστα περισσότερα από 46.000 άτομα που επιθυμούν να δειπνήσουν γυμνοί. Όπως τους γέννησε η μανούλα τους.

Ο ιδιοκτήτης του Bunyadi, δήλωσε ότι το εστιατόριο θα παραμείνει σε λειτουργία για τρεις μήνες. Σκοπός του είναι όσοι το επισκέπτονται να ανακαλύψουν νέες γεύσεις όντας γυμνοί. Να συγκεντρωθούν δηλαδή στο φαγητό και πουθενά αλλού. Αυτό το απλό πράγμα. Οι σερβιτόροι μάλιστα κυκλοφορούν στο χώρο για εξυπηρέτηση με τα επίμαχα σημεία τους να ειναι καλυμμένα μόνο με θάμνους. Τους λες και ακομπλεξάριστους.

naked restaurant

Δύο (θαρραλέοι) δημοσιογράφοι της Daily Mail το επισκέφτηκαν για χάρη του -γυμνού- ρεπορτάζ. Η Emily Hodgkin (24 χρονών) και ο James Dunn (31 χρονών) μετέφεραν την εμπειρία τους που δεν ήταν καθόλου δυσάρεστη.

emily estiatorio gumnistwn

Η Emily όταν βρισκόταν καθ’όδον είχε πολύ άγχος, λες και πήγαινε σε πρώτο ραντεβού. Η ίδια όπως έγραψε, δεν νιώθει αμήχανα με το γυμνό σώμα, ενώ για το δικό της νιώθει χαρούμενη. Το σκηνικό της θύμισε κάτι από Αρχαία Ελλάδα, ενώ στο τέλος κατέληξε για το πόσο ενθουσίαστηκε που έβγαλε τελικά τα ρούχα της.

Ο James όταν έμαθε το μαντάτο για το εστιατόριο γυμνιστών και την αναγκαιότητα να ακολουθήσει το πλήθος για την εμπειρία, μονολόγησε ένα απλό “γιατί;”. Όπως έγραψε στο Bunyadi υπάρχουν κανόνες που πρέπει όλοι οι πελάτες να ακολουθήσουν πιστά, αλλιώς δεν τους επιτρέπεται η είσοδος. Ο χώρος είναι γεμάτος απο κεριά και χαμηλή μουσική, ενώ ο ίδιος φορούσε ένα λευκό μπουρνούζι με σανδάλια σαν ένας άλλος Ρωμαίος Αυτοκράτορας όπως είπε. Το φαγητό του φάνηκε εξαιρετικό και περισσότερο και απ’τα cocktails. Κατέληξε πάντως σε ένα συμπέρασμα. Είναι αδύνατο εκεί να βρεις γνωστούς από τα παλιά. Λογικό!

james estiatorio gumnistwn

bunyadi