Θερμό χειροκρότημα απέσπασαν οι συντελεστές της ταινίας “ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943” στην επίσημη πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στη Λυρική Σκηνή του ΚΠΙΣΝ παρουσία επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Έντονη συγκίνηση προκάλεσε η προβολή in memoriam video στον μεγάλο απόντα της βραδιάς, τον θρυλικό ηθοποιό και πρωταγωνιστή Max Von Sydow.

Οι συντελεστές της ταινίας απέσπασαν το θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα των καλεσμένων στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943” που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα της Λυρικής Σκηνής – Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας – ανάμεσά τους και διεθνώς καταξιωμένοι ηθοποιοί –  φωτογραφήθηκαν και παρέθεσαν δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε και η προβολή του βίντεο, ως φόρο τιμής για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, στον μεγάλο απόντα της βραδιάς, τον θρυλικό ηθοποιό, υποψήφιο για 2 Όσκαρ και πρωταγωνιστή της ταινίας, Max Von Sydow, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο του 2020.

Καλάβρυτα 1943 – Η υπόθεση της ταινίας

”Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943.

Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας”.

Δείτε το τρέιλερ: