Σε όλους μας αρέσει η τεχνολογία, καθώς κάνει τη ζωή και την καθημερινότητα μας πιο άνετη κι ευκολότερη. Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν κόσμο που κάθε γωνιά και κάθε στιγμή του, μας μαγεύει και μας προ(σ)καλεί να τον γνωρίσουμε καλύτερα, ανακαλύπτοντας βήμα – βήμα κάθε συναρπαστική πτυχή του. Ωστόσο, όλοι οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τεχνολογικές έννοιες, οι οποίες δεν σας κρύβουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ομολογουμένως… περίπλοκες. Άλλωστε είναι απολύτως φυσιολογικό η γνώση του καθενός μας να διαφέρει σε ζητήματα τεχνικής φύσεως. Για παράδειγμα, αλλιώς θα προσεγγίσει ένα laptop ένας tech guru που ζει κι αναπνέει μέσα από τις χιλιάδες γραμμές προγραμματιστικού κώδικα και αλλιώς ένας φανατικός gamer που ξημεροβραδιάζεται για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα kills. Ακόμη περισσότερο, ένα laptop μπορεί να έχει διαφορετική σημασία για μια δυναμική businesswoman που θέλει να έχει όλα τα tasks της οργανωμένα ή για μια fashion blogger που αγαπάει τα social media και αλλιώς μια γιαγιά που ήδη έχει διαβεί το κατώφλι της 7ης δεκαετίας της ζωής της. Παρόλα αυτά, η υψηλή τεχνολογία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι προνόμιο των λίγων κι εκλεκτών, καθώς θα πρέπει να θεωρείται ένα δημόσιο αγαθό για όλους…

Εάν λοιπόν σχεδιάζεις να αγοράσεις ένα νέο laptop, αλλά έννοιες όπως CPU, GPU, SSD δίσκος και μνήμη RAM σου φαίνονται πιο δύσκολες και από την εκμάθηση της γλώσσας… σουαχίλι, η Lenovo έχει φροντίσει για να σου κάνει τη ζωή ευκολότερη και να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Δημιουργώντας έναν «smart» laptop guide wizard, ένα εξελιγμένο και εύχρηστο εργαλείο, μπορείς με μερικά clicks και σε χρόνο… dt, να βρεις το laptop εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Με απλό και κατανοητό τρόπο δεν έχεις παρά να επιλέξεις μέσα από μια σειρά από έτοιμα profiles και στη συνέχεια να απαντήσεις μια σειρά από πολύ απλές ερωτήσεις. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα έχεις καταλήξει στο laptop εκείνο που σχεδιάστηκε από την εταιρεία κολοσσό του computing, για να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες σου. Όπως θα διαπιστώσεις η όλη διαδικασία είναι απλώς πανεύκολη (πιο εύκολo από το να ανεβάσεις ένα story στο Instagram), καθώς εσύ απλώς αξιολογείς τις ανάγκες σου και ο wizard αναλαμβάνει τα… υπόλοιπα!

Όλοι γνωρίζουμε βέβαια ότι η επιλογή laptop μπορεί καμιά φορά να εξελιχθεί σε μια πραγματικά κουραστική κι εξαιρετικά επίπονη διαδικασία για την τσέπη μας.  Για αυτό και ο laptop guide wizard της Lenovo έχει μια βασική «αποστολή», καθώς στόχος του είναι να σε βοηθήσει ώστε να μην χρειαστεί να δαπανήσεις ένα αξιόλογο ποσό (ή πολλές φορές μια μικρή περιουσία) για έναν υπολογιστή που δεν τον χρειάζεσαι πραγματικά. Για παράδειγμα, τι να το κάνεις ένα laptop που διαθέτει γραφικά τελευταίας τεχνολογίας και προσφέρει ασύλληπτα frame rates, από τη στιγμή που το μόνο πράγμα που θες από το σύστημα σου είναι να τρέχει φύλλα στο excel και να γράφεις κείμενα στο Word; Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο ξεγνοιάζεις, αλλά παράλληλα κάνεις τρομερό καλό και στην τσέπη σου.

Από τη στιγμή που οι ανάγκες όλων μας είναι διαφορετικές, η Lenovo θέλησε να αξιοποιήσει την εμπειρία χρόνων που διαθέτει στον κόσμο των προσωπικών υπολογιστών για να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τα πραγματικά θέλω σου. Άλλωστε, η εξαιρετικά πλούσια προϊοντική της γκάμα δύναται να καλύψει από τον πιο απλό χρήστη, ο οποίος αναζητάει ένα laptop για να σερφάρει στο net, μέχρι τον πιο απαιτητικό power user που επιθυμεί ένα μικρό τέρας υπολογιστικής ισχύος, το οποίο να σηκώνει ακόμη και τα πιο απαιτητικά apps. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνεις πιο εύκολα τη γλώσσα των υπολογιστών και παράλληλα αποκτάς μια μοναδική «σχέση εμπιστοσύνης» με τη Lenovo, μια σχέση που πίστεψε μας θα κρατήσει για πολλά πολλά χρόνια.

Και μπορεί σουαχίλι να μην μάθεις… ποτέ, όμως θα έχεις αγοράσει το καλύτερο και πιο αποδοτικό laptop, σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Μην αργείς άλλο λοιπόν, μπες στην εφαρμογή που θα βρεις στο  www.lenovonews.gr/laptop-guide-wizard/ και κάνε την επιλογή του ιδανικού laptop για σένα… υπόθεση μερικών κλικ! Δοκίμασε το κια θα μας θυμηθείς!