Ο Σταμάτης Κόκοτας ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές που έκανε τεράστια επιτυχία στις χρυσές δεκαετίες των 60s και των 70s δυστυχώς έχασε τη μάχη με το θάνατο, σε ηλικία 85 ετών. O Σταμάτης Κόκοτας με την ζεστή φωνή, το χαμόγελο του και τις χαρακτηριστικές του φαβορίτες, μας άφησε παρακαταθήκη μεγάλες μουσικές επιτυχίες που άφησαν εποχή, όπως Στου «Όθωνα τα χρόνια» του Σταύρου Ξαρχάκου και το «Όνειρο απατηλό» σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και σε μουσική του Απόστολου Καλδάρα, ενώ ποιος δεν έχει δακρύσει με το «Γιε μου» και «Πες πως με αντάμωσες» ή δεν έχει ταξιδέψει με τη φωνή του στου «Προφήτη Ηλία τα Σοκάκια».

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937, ενώ ήταν ένας από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν γιατρός και η μητέρα του τραπεζικός. Ασχολήθηκε με το τραγούδι σε νεαρή ηλικία και κομβικό σημείο στην καριέρα του ήταν η γνωριμία του στο εξωτερικό με τον Σταύρο Ξαρχάκο. Πέραν όμως του Σταύρου Ξαρχάκου, ο Σταμάτης Κόκοτας συνεργάστηκε με πλήθος καλλιτεχνών που σημάδεψαν το ελληνικό πεντάγραμμο και σημάδεψαν την ελληνική μουσική για δεκαετίες, όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, o Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.ά.

O αγαπημένος τραγουδιστής ήταν παντρεμένος δύο φορές και είχε αποκτήσει τρία παιδιά: Tον Δημήτρη (ο οποίος έκανε επίσης καριέρα ως τραγουδιστής στη δεκαετία των ‘90s), την Έλλη και τη Μαριάννα (από τον δεύτερο γάμο του). Τις τελευταίες εβδομάδες η υγεία του είχε επιδεινωθεί και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο  Ασκληπείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Σίγουρα τώρα η ζεστή φωνή του θα γεμίζει τη γειτονιά των αγγέλων όπως γέμιζε τα σοκάκια του Προφήτη Ηλία στα 70s.