Παρασκευή σήμερα και όπως τελειώνεις τη δουλειά στο γραφείο ήδη σκέφτεσαι τον καφέ του Σαββάτου. Αυτόν που θα απολαύσεις στο κρεβάτι κάτω από τα σκεπάσματα και θα σου φτιάξει τόσο πολύ την ημέρα.

Εμείς τρυπώσαμε πριν λίγες ημέρες στο Atelier Nespresso που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Η αρωματοποιός, Έφη Τσιρογιάννη, μοιράστηκε με το κοινό συμβουλές για το πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της όσφρησης και να αναγνωρίζουμε τις βασικές αρωματικές ομάδες. Ακολούθησε η γευστική δοκιμή της σειράς Explorations 2, υπό την καθοδήγηση του Coffee Ambassador της Nespresso, Μιχάλη Καφατσάκη. Η σειρά Explorations 2 περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά σπάνιους καφέδες, τους Ethiopia Yirgacheffe και Colombia Aguadas. Καθώς σε μια συνάντηση γεύσης και αρωμάτων δεν θα μπορούσε να λείπει η γευσιγνωσία μοναδικών ποικιλιών καφέ.

Το event πραγματοποιήθηκε στο Sotovikis Workshop, έναν πολυεπίπεδο χώρο δημιουργίας και έκθεσης του διακεκριμένου Έλληνα αρχιτέκτονα, Διονύση Σοτοβίκη. Το Sotovikis Workshop «μεταμορφώθηκε» για 2 ημέρες, ώστε να φιλοξενήσει μια αίθουσα γευσιγνωσίας καφέ, μια σύγχρονη κουζίνα με την υποστήριξη της εταιρίας Miele και ένα privé εστιατόριο.

Οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο chefs, Άγγελος Λάντος (Σπονδή) και Έκτορας Μποτρίνι (Etrusco, Botrini’s), δημιούργησαν αποκλειστικά για το Atelier Nespresso ξεχωριστά πιάτα, αντλώντας έμπνευση από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας τα οποία πάντρεψαν αρμονικά με τα αρώματα των Εκλεκτών Ποικιλιών καφέ Nespresso. Μοσχαράκι γάλακτος από τη φάρμα με ζωμό με μελίλωτο και σαμπαγιόν Nespresso Roma και Χτένια Ιονίου με υφές από καρότο και passion fruit με νύξεις Nespresso Dharkan ήταν μερικά από τα πιάτα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημοσιογράφοι, μέλη αλλά και συνεργάτες της Nespresso. O sommelier Απόστολος Πλαχούρας καθοδήγησε τους καλεσμένους στο ταίριασμα των πιάτων με το ιδανικό κρασί, απογειώνοντας τις γεύσεις και συστήνοντας σπάνια και ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά. Το επιδόρπιο είχε την υπογραφή των δύο διακεκριμένων pastry chefs, Στέλιου Παρλιάρου και Δημήτρη Χρονόπουλου, οι οποίοι πρόσθεσαν γλυκές πινελιές σε ένα μοναδικό γευστικό τελετουργικό.

Το κοινό του Atelier παρακολούθησε ζωντανά την παρασκευή των πιάτων και ταυτόχρονα είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους δημιουργούς τους και να μυηθεί στα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας.