Όταν ήμουν μικρή θυμάμαι που περνούσαμε έξω από το εργοστάσιο Παυλίδη και κόλλαγα στο παράθυρο του αυτοκινήτου χαζεύοντας τις εγκαταστάσεις ενώ φανταζόμουν όλα αυτά τα θαύματα που συμβαίνουν εκεί μέσα. Πόσοι άνθρωποι δουλεύουν, πόσα μηχανήματα χτυπούν αδιάκοπα πόσα λίτρα σοκολάτας περνούν καθημερινά από εκεί για να δημιουργηθεί το γλύκισμα που κρατώ στα χέρια μου. Και η μυρωδιά, αχ η μυρωδιά της σοκολάτας, η μυρωδιά της ευτυχίας.

Τα παιδιά σήμερα δεν χρειάζεται να τα φαντάζονται, αφού η Mondelez σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στηρίζει και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σοκολάτα και ο Παυλίδης» που πραγματοποιείται στο εργοστάσιο σοκολάτας Παυλίδη. Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού ξεναγούνται στο εργοστάσιο, παρακολουθούν από κοντά τις διαδικασίες παραγωγής, εξοικειώνονται με τη λειτουργία και το περιβάλλον ενός εργοστασίου και μαθαίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τα συστατικά της σοκολάτας και την ιστορία του εργοστασίου.

Από το 1994 έχουν γίνει 680 δωρεάν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εργοστάσιο Παυλίδη, με περισσότερα από 15.000 μαθητές και 700 εκπαιδευτικούς. Φέτος, θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν δάσκαλοι και παιδιά από 25 σχολεία.


Η κα. Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια της Mondelez για Ελλάδα και Κύπρο

Η κα. Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια της Mondelez για Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε: «Στη Mondelez έχουμε ως σκοπό οι άνθρωποι να απολαμβάνουν το σωστό σνακ, τη σωστή στιγμή, φτιαγμένο με το σωστό τρόπο. Άρα, προάγουμε τόσο τη συνετή κατανάλωση των σνακς όσο και την παραγωγή τους με βιώσιμο τρόπο εφαρμόζοντας προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επηρεάζοντας θετικά τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η «Σοκολάτα και ο Παυλίδης» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει αγκαλιαστεί από την οικογένεια και την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί συνδυάζει τη βιωματική εκπαίδευση με τις έννοιες της παραγωγής, της βιωσιμότητας, της σωστής διατροφής και του ισορροπημένου τρόπου ζωής».