Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα! Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασκεδάσεις μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους σου από μία επίσκεψη σε ένα χιονισμένο βουνό για να κάνεις το αγαπημένο σου σπορ, το snowboard;

Παρακάτω σου δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να βελτιωθείς στο αγαπημένο σου άθλημα και να εντυπωσιάσεις τους γύρω σου με τις δεξιότητές σου.

Αρχικά, το παν για έναν αρχάριο είναι η επιλογή σανίδας. Μια καλή σανίδα ανταποκρίνεται εύκολα στις κινήσεις του σώματος και έτσι λιγοστεύει ο κίνδυνος για κάποια πτώση. Μια φαρδιά και ελαστική σανίδα, που φτάνει κατακόρυφα στο ύψος του λαιμού σου, μοιάζει να είναι ιδανική επιλογή για εσένα.

Όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις, πάρα πολύ σημαντικό στο snowboard είναι το φρενάρισμα. Έχε υπόψη ότι το φρένο είναι κάθετο προς την κατηφόρα. Το μέτωπο πρέπει να είναι προς τα κάτω, η σανίδα όρθια εμπρός και να ακουμπάει με την πίσω πλευρά στο έδαφος. Με λίγα λόγια χρησιμοποιείς και τα δύο σου πόδια για να δημιουργήσεις κόντρα και να σταματήσεις. Ο άλλος τρόπος να σταματήσεις είναι το πίσω φρένο, όπου φρενάρεις έχοντας πλάτη στην κατηφόρα, κάνοντας δηλαδή το ίδιο πράγμα από την άλλη πλευρά.

Μία ακόμη χρήσιμη συμβουλή που σου δίνουμε είναι να χρησιμοποιείς τα χέρια σου. Ανοίγοντάς τα, αποκτάς μεγαλύτερη ισορροπία. Για τον ίδιο λόγο επίσης τα πόδια σου πρέπει να είναι πάντα λυγισμένα και ποτέ όρθια.

Και φυσικά, ο εξοπλισμός. Ο κατάλληλος εξοπλισμός, όπως σε όλα τα σπορ, σου παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια ώστε να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο για οποιονδήποτε τραυματισμό.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά αλλά εξίσου σημαντικά βήματα, μπορείς κι εσύ να γίνεις το αστέρι του snowboard που πάντα ονειρευόσουν και να συμμετάσχεις στο φετινό Red Bull Homerun, τον απόλυτο χειμερινό θεσμό που έχουν αγαπήσει όλοι!

Το Red Bull Homerun είναι απλό. Οι συμμετέχοντες ξεκινάνε μαζικά σε 2 κύματα, σε εκκίνηση τύπου Le Mans και τρέχουν προς τα ski και τα snowboard τους. Αφού κουμπώσουν τον εξοπλισμό τους, κατεβαίνουν όσο γρηγορότερα μπορούν προς τον τερματισμό, διεκδικώντας τη δόξα του νικητή!