Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί είναι ζήτημα υγείας πολύ σημαντικό για το Hard Rock International. Έτσι, κάθε Οκτώβριο, τον μήνα που έχει οριστεί ως μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, διοργανώνει, συμμετέχει και στηρίζει σχετικές ενέργειες μέσω της ετήσιας καμπάνιας PINKTOBER®.

Φέτος, το Hard Rock Cafe Athens στηρίζει το έργο του «Άλμα Ζωής» και πραγματοποιεί μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Το ‘Strength Together‘, όπως ονομάζεται, σηματοδότησε την αρχή της ενέργειας για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την ενίσχυση του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Και το ThatsLife, ήταν εκεί. 

Στόχος της ενέργειας αυτής, πέρα από την ενημέρωση του κοινού, είναι η συλλογή χρημάτων μέσα από δωρεές που μπορούν να γίνουν στο χώρο του Hard Rock Café Athens. Ο κάθε ενδιαφερόμενος/ πελάτης μπορεί να κάνει τη δωρεά του, αγοράζοντας το κουπόνι του Hard Rock Café Athens που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό αντί όποιου ποσού επιθυμεί, από τις 20-24 Οκτωβρίου και όλα τα έσοδα από την ενέργεια αυτή θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κ. Παρασκευής Μιχαλοπούλου, σχετικά με το έργο του Συλλόγου και τις δράσεις του όλα αυτά τα χρόνια καθώς και για το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη. Ταυτόχρονα, της κάναμε ερωτήσεις σχετικά με την δράση του οργανισμού αλλά για τον ίδιο τον καρκίνο του μαστού, καθώς το πιο σημαντικό για την πρόληψή του είναι η έγκαιρη διάγνωση.

Όσα έγιναν στην εκδήλωση ‘Strength Together’ για το PINKTOBER®

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα signature burgers: Mushroom & Bourbon Onion Burger, The Ultimate “Pub” Burger και Blue Cheese & Bacon Burger που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το PINKTOBER® μαζί με το θεματικό «ροζ κοκτέιλ» Tropical Margarita. Παράλληλα, υπήρχε live DJ set και όσοι ήταν εκεί μπορούσαν διασκεδάσουν με τις μουσικές επιλογές, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά για τις ενέργειες, μιας και όλο το μήνα Οκτώβριο, επιλέγοντας τα θεματικά Pinktober Burgers, €1 από κάθε Pinktober Burger πάει στο Hard Rock Heals για την ενίσχυση του Caron Keating Foundation.

Η δράση του «Άλμα Ζωής» που στέκεται δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Στα χρόνια λειτουργίας του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» αριθμεί πάνω από 2.500 μέλη, ενώ διαθέτει ένα μεγάλο σώμα εκπαιδευμένων εθελοντριών, βοηθώντας εκατοντάδες γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού. Σκοπός του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” είναι η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια (Peer Support), η Ψυχοκοινωνική Στήριξη, τόσο της γυναίκας που νοσεί όσο και των μελών της οικογένειάς της, η Ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού πανελλαδικά για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, η ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο του μαστού για τα Δικαιώματά τους (ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά) αλλά και η Διεκδίκηση ποιοτικής φροντίδας των ασθενών.