FIX Hellas και ΑΚΤΟ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, δίνοντας αυτήν τη φορά νέα πνοή και χρώμα στο πάρκο «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης» στο Κουκάκι!

Αθήνα, 04 Οκτωβρίου 2022 – Με στόχο τη στήριξη της νέας γενιάς σπουδαστών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ακόμη μία συνεργασία της FIX Hellas με τον ΑΚΤΟ, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που διατηρεί η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με τον εκπαιδευτικό όμιλο.

Οι φοιτητές του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ομίλου Τέχνης, Design & Media στην Ελλάδα κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν τα δύο μικρά κτίρια που βρίσκονται στο πάρκο Περιβολάκι, αντλώντας έμπνευση από τη γειτονιά στο Κουκάκι,  και την πλούσια καλλιτεχνική παράδοση της χώρας μας,  με έναυσμα το ιστορικό ζυθοποιείο της FIX στη Λεωφ. Συγγρού, χώρο στον οποίο στεγάζεται πλέον το ΕΜΣΤ. Με αυτόν τον τρόπο και αυτό το πάρκο απέκτησε μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική πινελιά, προσδίδοντας χρώμα σε μία από τις πιο πυκνοδομημένες αλλά και δημοφιλείς περιοχές της Αθήνας.

H FIX Hellas, στο πλαίσιο του εντατικού της προγράμματος για πιο πράσινες και καθαρές γειτονιές, εστίασε φέτος στο Κουκάκι, ακόμη μια γειτονιά που συνδέεται στρατηγικά με την ιστορία της, αποτελώντας παράλληλα πόλο έλξης μικρών και μεγάλων, που σφύζει από ζωή! Η γειτονιά αυτή, αποκτά πλέον ένα σύγχρονο διαδραστικό αστικό πάρκο και έναν πολύτιμο για τους πολίτες δημόσιο χώρο, που αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό για περίπατο, άθληση, χαλάρωση και ψυχαγωγία.

Το πάρκο «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης» είναι το δεύτερο πάρκο που αναμορφώνεται από τον Δήμο Αθηναίων, με την υποστήριξη της Ολυμπιακή Ζυθοποιίας και της FIX Hellas, καθώς προηγήθηκε πέρσι η ριζική ανανέωση του πάρκου ΦΙΞ στα Πατήσια.

Στο πλαίσιο της σύμπραξης του Δήμου Αθηναίων και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, σπουδαστές του ΑΚΤΟ, υπό την έμπειρη καθοδήγηση των καθηγητών τους και καταξιωμένων εικαστικών, Δημήτρη Τάταρη και Αχιλλέα Πιστώνη, κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν τα δύο μικρά κτίρια που βρίσκονται στον χώρο.

Image preview

Συνδυάζοντας μοναδικά τη θεωρία με την καλλιτεχνική πράξη, το πρόγραμμα «Ομορφαίνουμε τη Γειτονιά», δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του ΑΚΤΟ να εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες, προσφέροντας στους επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική εμπειρία, καθώς τα έργα θα βρίσκονται μόνιμα στο πάρκο, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να αποκομίσουν διακρίσεις, εμπειρία και προβολή.

Η Senior Brand Manager της FIX Hellas, Τάρα Δημητριάδη, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε για ακόμη μια χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία μας με τον ΑΚΤΟ, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να ξεδιπλώσουν τη δημιουργική τους ματιά και τις δυνατότητές τους, συμβάλλοντας έτσι με τον δικό τους τρόπο στην ανάπλαση του πάρκο Περιβολάκι, στο Κουκάκι, μια γειτονιά άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της μάρκας και ταυτόχρονα απόλυτο προορισμό για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης».

Η Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του ΑΚΤΟ, Πόπη Αναστούλη, σημείωσε: «Είναι πραγματικά χαρά μας, που συνεργαζόμαστε ξανά σε ένα δημιουργικό project με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και δίνεται και πάλι η ευκαιρία στους φοιτητές του ΑΚΤΟ να δουλέψουν σε αληθινές συνθήκες εργασίας. Επιπλέον, το όφελος για την σπουδαστική σχεδιαστική αφήγηση, ενισχύεται μέσα από τα τόσο ξεκάθαρα συστατικά που συνθέτουν τα brands της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Το δημιουργικό αυτό ταξίδι, καλλιεργεί παράλληλα το ομαδικό πνεύμα, οι φοιτητές λαμβάνουν πολύτιμο feedback και έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε projects που φέρνουν την τέχνη στο δημόσιο χώρο και την καθιστούν προβάσιμη στο ευρύ κοινό. Είμαστε βέβαιοι, ότι η συνεργασία μας με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι μία πολυετής σχέση που θα συνεχίσει να καλλιεργείται μέσα από δημιουργικές διαδρομές και ξεχωριστά projects».

Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Με σταθερό βηματισμό, εξωστρέφεια, καινοτομία και κυρίως τους ανθρώπους της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναπτύσσεται σταθερά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας. H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,1 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 11 προϊόντα: FIX Hellas, FIX Dark, FIX Άνευ, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά των mixers Tuborg Lemon / Lime-Green Tea / Pineapple-Lime & Spearmint / Pink Grapefruit-Blood Orange.
H Ολυμπιακή Ζυθοποιία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε σχεδόν 40 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως: τη δανέζικη Carlsberg, τις ιρλανδικές μπύρες Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby.