Η COCO-MAT, η ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των προϊόντων και συστημάτων ύπνου, στηρίζει τις γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού, μέσω του Pillow Positive Project. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η COCO-MAT επισκέφθηκε το Κέντρο Μαστού της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ και μοίρασε 100 μαξιλαράκια σε γυναίκες που υπεβλήθησαν σε μαστεκτομή.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Έχει αναγνωριστεί ως πλήρες μέλος του Breast Centers Network, του πρώτου παγκόσμιου δικτύου Μονάδων υγείας, με αποκλειστικό αντικείμενο τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Α’ και της Β’ Κλινικής Μαστού βρίσκονται στην “καρδιά” της μεγαλύτερης Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στην Ευρώπη, για να προσφέρουν την  καλύτερη εμπειρία σε κάθε γυναίκα.

Στις 18 Οκτωβρίου, η COCO-MAT πραγματοποίησε αντίστοιχη δράση στη Βαρκελώνη, όπου μοιράστηκαν συνολικά 350 μαξιλαράκια σε 6 νοσοκομεία και οργανισμούς.

Από το 2012, η COCO-MAT βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του μαστού, μέσω του Pillow Positive Project. Μέσω αυτής της εκστρατείας έχει συμπαρασταθεί σε περισσότερες από 15.000 γυναίκες-μαχήτριες μετά από μαστεκτομή, προσφέροντάς τους μαξιλαράκια σε σχήμα καρδιάς. Πλέον, συνεργάζεται με πάνω από 20 ογκολογικά νοσοκομεία και κλινικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας συμβάλλει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος στήριξης.

Τα μαξιλαράκια καρδιάς προσφέρονται στο πρώτο κιόλας μετεγχειρητικό στάδιο, βοηθώντας άμεσα τις ασθενείς στην ταχύτερη ανάρρωσή τους. Το σχήμα τους επιτρέπει στις γυναίκες να το κρατούν κάτω από το βραχίονα, απαλύνοντας τον πόνο, βοηθώντας στη μείωση του οιδήματος και προστατεύοντας το σημείο της τομής από μικροατυχήματα. Η επίδρασή του στις ασθενείς, όπως αναφέρθηκε και από γιατρούς του Κέντρου Μαστού της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ, είναι ιδιαίτερα ευεργετική. Για την ακρίβεια, μειώνεται σε υπολογίσιμο βαθμό ο πόνος και κατ’ επέκταση η χρήση παυσίπονων και συνάμα βελτιώνεται η ψυχολογία και η καθημερινότητά τους, καθώς μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα και να νιώθουν πιο άνετα.

Η COCO-MAT παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της να δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας που στηρίζουν την κοινότητα και βοηθούν όσους το χρειάζονται περισσότερο. Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή στο Pillow Positive Project και να στηρίξει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία αυτής της ενέργειας δεν μετριέται σε αριθμούς, αλλά σε χαμόγελα. Αυτά τα χαμόγελα προέρχονται από τις γυναίκες που υποστηρίζει.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο από την επίσκεψη της COCO-MAT στο Κέντρο Μαστού της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ, για τη δωρεά 100 μαξιλαριών στα πλαίσια του Pillow Positive Project:
https://www.youtube.com/watch?v=40r462KogOc

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Pillow Positive Project, επισκεφτείτε το σύνδεσμο: https://www.coco-mat.com/greece/gr/coco-mat/about-us/social-responsibility/pillow-positive