Σήμερα, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη έχει μία ιστορία να μας διηγηθεί. Μία μοναδική ιστορία αγάπης. Μία ιστορία 100 ετών, η οποία αναβιώνεται από μία νέα ετικέτα. Πρόκειται για το νέο premium βερμούτ VERONI, το οποίο «παντρεύει» την κληρονομιά της οικογένειας του Στέλλιου Μπουτάρη με τις τάσεις της σύγχρονης εποχής. Φτιάχνεται σήμερα, ξανά, όπως τότε. Τότε, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά με βασικό συστατικό του: την αγάπη της Βερώνης και του Κωστάκη Νιτσιώτη. 

Τιμώντας τους δεσμούς του με το παρελθόν, το VERONI διατηρεί ατόφια την γεύση του και την ποιότητά του μέσα στον χρόνο, ενώ είναι ταυτόχρονα με το «σήμερα». 

Για να ξετυλίξουμε αυτήν την ιστορία αγάπης, από την οποία πήρε και το όνομα του, θα χρειαστεί να κάνουμε μία αναδρομή που ξεκινάει από το 1920

Μία ιστορία αγάπης κρύβεται πίσω από την (ανα)γέννηση του premium Βερμούτ VERONI

Βρισκόμαστε στις δεκαετίες του ‘20 & ‘30. Ο Κωστάκης Νιτσιώτας ήταν ο αγαπημένος θείος του Γιάννη Μπουτάρη και εκείνος που τον «μύησε» στην οινοποιία. Αν και δάσκαλος στο επάγγελμα, είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την παρασκευή κρασιού και κατά τα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου κατάφερε να κρατήσει την οινοποιία Μπουτάρη «ζωντανή».

Γεννήθηκε και σπούδασε στη Βάρνα της Βουλγαρίας και ανέλαβε την εταιρεία κατά τη δεκαετία του ’20 μέχρι να ενηλικιωθεί ο παππούς του Στέλλιου Μπουτάρη. Ο Κωστάκης Νιτσιώτας ήταν εκείνος που καλλιέργησε και εδραίωσε μία σχέση πολύτιμη και δυνατή με οχτακόσιους και πλέον, αμπελουργούς της Νάουσας. Το 1925, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Βερώνη, μια τυπική γυναίκα εκείνης της εποχής στη Νάουσα.

Στη Βερώνη άρεσε να ανηφορίζει τακτικά τις πλαγιές του Βερμίου, ξακουστό βουνό για τη χλωρίδα του, και να μαζεύει βότανα. Της άρεσε επίσης το βερμούτ, ένα ηδύποτο με βάση το κρασί, που είχε αρχίσει να γίνεται «της μόδας» τη δεκαετία του ‘30. Ο Κωστάκης, για να την ευχαριστήσει, παρασκεύασε το βερμούτ Μπουτάρη, εμπλουτίζοντάς το με τα βότανα που μάζευε η γυναίκα του.

Βασικό συστατικό του premium Βερμούτ VERONI: η αγάπη, όπως τότε

Για να τιμήσει την αγάπη του προς την Βερώνη, έφτιαξε το υπέροχο αυτό βερμούτ. Με πρώτο συστατικό την αγάπη τους, πρόκειται για ένα premium βερμούτ που κρατάει αναλλοίωτη στον χρόνο την ποιότητα και την γεύση του.

Το έμπειρο team του Κτήματος Κυρ-Γιάννη εμπνέεται από την ιστορία αυτή που κρατάει 100 χρονιά, και την αναβιώνει μέσα από μία νέα ετικέτα. Έτσι, σήμερα, τρεις γενιές μετά, αυτή η μοναδική ιστορία αγάπης «ξαναζωντανεύει». Σε συνεργασία με τον έμπειρο αποσταγματοποιό, Δημήτρη Μελισσανίδη, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη παρουσιάζει το premium βερμούτ VERONI.

Όπως τότε έτσι και τώρα, τα περισσότερα βοτανικά συστατικά προέρχονται από ενδημικά φυτά του όρους Βερμίου, ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Θα φανταζόταν άραγε ποτέ η Βερώνη, πως 100 χρόνια μετά οι συνήθειές της και η αγάπη τους με τον άντρας της, θα ενέμπνεαν τους σύγχρονους οινοποιούς;

Παράλληλα, το VERONI είναι πλήρως εκσυγχρονισμένο τα σημερινά δεδομένα. Εφαρμόζονται μέθοδοι φιλικές προς το περιβάλλον, τα βότανα συλλέγονται, καθαρίζονται και στη συνέχεια αποξηραίνονται με φυσικές διαδικασίες. Έτσι, η παράδοση έρχεται να συναντήσει τις σημερινές τάσεις και ανάγκες του καταναλωτή, ενώ του προσφέρει άριστη γεύση και ποιότητα.

Πρόταση σερβιρίσματος του premium Βερμούτ VERONI

Πώς να το απολαύσετε; Η πρότασή μας είναι να επιλέξετε Veroni rosso ή το Veroni dry, neat με πάγο. Ακόμη, μπορείτε να το εντάξετε στο αγαπημένο σας κοκτέιλ.