Με καρτποσταλική θέα τον καταπράσινο Σκορπιό και σ’ έναν από τους πιο γραφικούς και κοσμοπολίτικους κόλπους των Επτανήσων, στο Νυδρί της Λευκάδας, το Sailinn Beach Club & Restaurant “ανοίγει” και αυτό το καλοκαίρι τα πανιά του και σαλπάρει στις γεύσεις και τα αρώματα του Ιονίου. Από νωρίς το πρωί με χαλαρή και lazy διάθεση πάνω στην παραλία, μέχρι αργά το βράδυ με ξεσηκωτικά mainstream κομμάτια στα decks και κεφάτη μπάρα ιδανική για να κρατά τους παλμούς ανεβασμένους.

Τη νύχτα με φόντο τις διακριτικές λάμψεις των αγκυροβολημενων Yacht στον κόλπο και τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό της Λευκάδας, το σκηνικό εμπνέει και εμπνέεται, ενώ καθώς η ώρα προχωρά η δράση πίσω και μπροστά από τη μπάρα γίνεται εντονότερη με τα δημιουργικά cocktails να ιντριγκάρουν τις αισθήσεις και να συνθέτουν το ζωηρό μοτίβο της βραδιάς (το wine και cocktail bar ανοίγει ήδη από τις 10.00 και παραμένει ανοικτό μέχρι και τις 03.00).

Highlight όμως είναι η απόλυτη αίσθηση του καλοκαιριού τα βράδια. Στην αμμώδη παραλία, οι ξαπλώστρες του Sailinn, μετατρέπονται σε τραπέζια και οι θαμώνες του απολαμβάνουν τη Fine Comfort φιλοσοφία της μεσογειακής κουζίνας, σε απόλυτη επαφή με τη γαλήνη και την ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Αναφορικά με την κουζίνα του Sailinn, φέτος, το γευστικό προφίλ του εστιατορίου, αναλαμβάνει να χτίσει η ομάδα της Rolling Stove. Μια ομάδα νέων μαγείρων με μακρά πορεία στο χώρο της εστίασης. Μεταξύ άλλων στη φαρέτρα των επιτυχιών της μετρά διακρίσεις όπως αυτές των Χρυσών Σκούφων, αστεριών FNL αλλά και Michelin. Σημείο αναφοράς των πιάτων της, η ανάδειξη των γευστικών εποχιακών υλικών της ελληνικής υπαίθρου με στοιχεία που μοσχοβολούν Ελλάδα.

Αξίζει να δοκιμάσετε σαλάτα με φακές Εγκλουβής και φιλέτο τόνου μαριναρισμένο σαν ένα σύγχρονο καψαλισμένο σαβόρι, μπλε καβούρι με αβοκάντο, καρπούζι και pickled ginger αλλά και εξαιρετικές προτάσεις σε pasta, όπως το “πειραγμένο” γιουβέτσι σαν λευκαδίτικη παέγια με φιλέτο από φαγκρί, λεμόνι κονφί, μύδια και σαλάμι Λευκάδας ή το Σπαγγέτι με γαρίδες και καβούρι, μαρμελάδα ντομάτας και φρέσκο βασιλικό.

Περιεκτικός αλλά δημιουργικά comfort ο κατάλογος με τα κυρίως: Rib Eye black angus στη σχάρα με baby πατάτες γλασσαρισμένες και ψημένες επίσης στη σχάρα, αρνίσιο καρέ σε κρουστά από καμένο βούτυρο, θυμάρι, δεντρολίβανο, σάλτσα gremolata, μανιτάρια σχάρας, baby λαχανικά και φύλλα μαρουλιού αλλά και Σφυρίδα σχάρας με ρεβυθάδα, αρωματισμένη με λουϊζα.

Σε τόνους ελληνικούς αλλά σταθερά δημιουργικούς κινείται και ο κατάλογος των επιδορπίων: γαλατόπιτα με σουμάδα και παγωτό λεμόνι μαρέγκα, cremeux από σοκολάτα καραμέλα με καραμελωμένες μπανάνες και παγωτό banoffee όπως επίσης και δροσιστικό γιαούρτι με μαρμελάδα ντομάτας και φράουλας, φυστίκι Αιγίνης, δυόσμο και granola γιαουρτιού.

Γεμάτη εκπλήξεις και η λίστα των κρασιών, με ετικέτες από γνωστούς ελληνικούς και ξένους αμπελώνες (τα περισσότερα κρασιά σερβίρονται και σε ποτήρι) ενώ εδώ πρωταγωνιστές είναι οι αφρώδεις οίνοι αλλά και οι σαμπάνιες, γαλλικής κυρίως καταγωγής που προσφέρονται συνοδεία θαλασσινών και χαβιάρι.

Για τους πρωινούς θαμώνες, το Sailinn προτείνει έναν προσεγμένο κατάλογο πρωινού και brunch menu, από τις 8.30 μέχρι και τις 13.00 το μεσημέρι: crispy pancakes με camembert, προσούτο Ευρυτανίας και μαρμελάδα ροδάκινο ή quesadillas με scrambled eggs, bacon, cheddar και καραμελωμένο κρεμμύδι. Από το menu δε λείπουν και προτάσεις σε πιο light και healthy εκτελέσεις, όπως η κλασσική ομελέτα με τα ασπράδια ή το γιαούρτι με φρούτα εποχής και granola σοκολάτας.

Από τις 8.30 το πρωί ανοίγει και το Tapas & Beach bar, με διευρυμένο ωστόσο ωράριο που κρατά μέχρι τα μεσάνυχτα: χειροποίητος γύρος από μαύρο χοίρο, σε ανοιχτή πίτα λαδιού με σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδι, μαϊντανό και φέτα, αλλά και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, αρωματισμένες με σκορδόλαδο, πούδρα ντομάτας, τηγανιτή κάπαρη και ξινομυζήθρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως την εκτέλεση του μενού έχουν αναλάβει ο executive chef Χάρης Μπούρης και ο sous chef Παναγιώτης Δημητρηλούπουλος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.