Στον σημερινό κόσμο με γρήγορους ρυθμούς, είμαστε συνεχώς περικυκλωμένοι από την τεχνολογία, ιδιαίτερα τα smartphone μας. Ξοδεύουμε σημαντικό μέρος του χρόνου μας κολλημένοι στις οθόνες μας, ελέγχοντας email, σκρολάροντας  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στέλνοντας μηνύματα με φίλους και συγγενείς. Ενώ η τεχνολογία έχει αναμφίβολα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και πιο αποτελεσματική, έχει επίσης ως αποτέλεσμα να είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι και να μην αποσυνδεόμαστε ποτέ πραγματικά. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία και την ευημερία μας. Το να κλείνουμε τα τηλέφωνά μας το Σαββατοκύριακο και να περνάμε τον χρόνο μας χαλαρώνοντας και φροντίζοντας τις κοινωνικές (εξ) επαφές μας,  μπορεί να είναι ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα για το μυαλό και το σώμα μας.

Κλείνοντας τα τηλέφωνά μας τα Σαββατοκύριακα, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο χαλάρωσης και επαναφόρτισης. Μπορούμε να επιδοθούμε σε δραστηριότητες που απολαμβάνουμε αλλά συχνά παραμελούμε λόγω του φορτωμένου προγράμματός μας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να περνάτε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, να διαβάζετε ένα βιβλίο, να πηγαίνετε μια βόλτα ή να κάνετε ένα χόμπι. Χωρίς τις συνεχείς ειδοποιήσεις και περισπασμούς από τα τηλέφωνά μας, μπορούμε να βυθιστούμε πλήρως σε αυτές τις δραστηριότητες και να τις απολαύσουμε στο έπακρο.

μυστικά πετυχημένων ανθρώπων

Επιπλέον, η απενεργοποίηση των τηλεφώνων μας μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την ψυχική μας υγεία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες μπορεί να γίνουν πολύ εύκολα το μέσο που μας βάζει να συγκρίνουμε τον εαυτούς μας με άλλους και να μας οδηγήσουν σε συναισθήματα άγχους και στρες. Αποσυνδεόμενοι από αυτές τις πλατφόρμες και εστιάζοντας στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις, μπορούμε να μειώσουμε τα επίπεδα άγχους μας και να βελτιώσουμε την ψυχική μας ευεξία. Το να περνάμε ποιοτικό χρόνο με φίλους και οικογένεια μπορεί επίσης να ενισχύσει τις σχέσεις μας και να μας φέρει πιο κοντά.

Το να κλείνουμε τα τηλέφωνά μας τα Σαββατοκύριακα μπορεί να είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας και ευεξίας. Αποσυνδεόμενοι από την τεχνολογία και εστιάζοντας στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις και δραστηριότητες, μπορούμε να μειώσουμε τα επίπεδα άγχους μας και να απολαύσουμε ένα πιο γεμάτο και χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο. Λοιπόν, γιατί να μην κλείσετε το τηλέφωνό σας αυτό το Σαββατοκύριακο και να δώσετε στον εαυτό σας το διάλειμμα που σας αξίζει;