Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ κάνοντας πράξη την υπογραφή του, «Το Καλό το ´χουμε μέσα μας», προάγει τον αθλητισμό και το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλη την Ελλάδα στηρίζοντας έμπρακτα σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις.

Μέσα σε δύο μόλις μέρες, 1 και 2 Οκτωβρίου, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ βρέθηκε σε Μύκονο, Λαμία και Κρήτη και «έτρεξε» πλάι σε χιλιάδες ενθουσιώδεις συμμετέχοντες!! 1o Mykonos Running Festival 1 και 2 Οκτωβρίου, Lamia Night Run 1 Οκτωβρίου και 6ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2 Οκτωβρίου. Τρεις μοναδικές αθλητικές διοργανώσεις από τις οποίες το ΖΑΓΟΡΙ δε θα μπορούσε να λείψει.

Το 1o Mykonos Running Festival πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο νησί των ανέμων και ήρθε για να μείνει, καθώς θα διοργανώνεται κάθε χρόνο με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ  ήταν εκεί, ως κύριος Χορηγός, για να προσφέρει στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση. Επίσης οι επισκέπτες και οι δρομείς απόλαυσαν ΖΑΓΟΡΙ Sparkling σε can, Green Cola, Green Πορτοκαλάδα και Green Λεμονάδα, τα αναψυκτικά με την ασύγκριτη γεύση, χωρίς ζάχαρη και με συστατικά φυτικής προέλευσης! Στην εκδήλωση συμμετείχαν Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές όπως Λευτέρης Πετρούνιας, Μίλτος Τεντόγλου, Σπύρος Γιαννιώτης, Χρήστος Βολικάκης, Γιώργος Πρίντεζης, Μάκης Καλαράς, Αλέξανδρος Φερέτος και αθλητές υψηλών επιδόσεων των δρόμων αντοχής δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα με την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Παράλληλα, στη Λαμία, πραγματοποιήθηκε ο 8ος Νυχτερινός Αγώνας με τίτλο 1o Sterea Run – Lamia Night & Run® 2022. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στους φωτισμένους δρόμους της πόλης λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες δρόμου 10.000 μέτρων και 5.000 μέτρων, στη σκυταλοδρομία 2 Χ 5.000 μέτρα, στον αγώνα 2.500 μέτρων και στον αγώνα δρόμου 500 μέτρων για παιδιά ΑμΕΑ.

Ο τρίτος αγώνας του αθλητικού διημέρου ήταν ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης που πραγματοποιήθηκε για 6η χρονιά στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, από τον Σύλλογο ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης περιλαμβάνει παράλληλους αγώνες 5χλμ, 10χλμ ,1.000μ για παιδιά και ΑΜΕΑ 200μέτρων ενώ αποτελεί ένα από τους κορυφαίους αγώνες στην Ελλάδα. Η εθελοντική δράση και η προσφορά της κοινότητας του Αρκαλοχωρίου είναι η συνταγή που κάνει επιτυχημένη τη διοργάνωση.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ υποστηρίζει πάντοτε ενέργειες και δράσεις, ανθρώπους και ομάδες που αγωνίζονται κάθε φορά για το καλό, για έναν ανώτερο σκοπό και υπηρετούν αξίες όπως το αθλητικό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθε. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο απαραίτητος για την υγεία του ανθρώπου,  είναι ένα στοιχείο πολιτισμού το οποίο προάγει την κοινωνία μας.