Καλή η μαγειρική, καλή η γυμναστική, καλό το Netflix αλλά εάν δεν κάνουμε και κάτι πρωτότυπο και δημιουργικό δεν θα περάσει η ώρα. Είμαστε ήδη πολλές μέρες μέσα και μας έχουν τελειώσει οι επιλογές. Ε, λοιπόν, έχουμε άλλες 8 πρωτότυπες ιδέες για να περάσει η ώρα στο σπίτι όσο είστε σε καραντίνα και να μην βαριέστε.

Πολλές από αυτές θα αρέσουν πολύ και στα παιδιά σας.

Κάντε τα παράθυρα σας faux βιτρώ

Με την βοήθεια της κολλητικής ταινίας σε διάφορα χρώματα μπορείτε να κάνετε τα παράθυρα σας να μοιάζουν με βιτρώ. Έτσι, θα περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας, χωρίς πολύ κόπο και θα έχετε και μία νέα αλλαγή στον χώρο σας με ελάχιστη προσπάθεια. Με μαρκαδόρο των παιδιών (πλένονται – καθαρίζονται εύκολα) βάψτε μερικά από τα τρίγωνα που θα σχηματιστούν ώστε να δώσετε το εφέ του χρωματιστού γυαλιού. Όταν βγει το φως του ηλίου, το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό. Εάν αλλάξετε γνώμη, απλά ξεκολλάτε τις ταινίες.

Χρησιμοποιήστε τις παλιές σας κούτες για να φτιάξετε ένα …φρούριο για την γάτα σας

Είχατε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε ένα τέτοιο γατόσπιτο; Ακόμη και να το είχατε σκεφτεί, δεν είχατε τον χρόνο. Τώρα μπορείτε! Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το project θα αρέσει όχι μόνο στην γάτα σας αλλά και στα παιδιά σας.

To Home Cinema σε άλλο επίπεδο

Στα παιδιά αρέσει πάρα πολύ να παριστάνουν πράγματα και να φτιάχνουν σενάρια με την φαντασία τους. Μπορεί να τους έχει λείψει ο κινηματογράφος τώρα με την καραντίνα, γι’ αυτό με πολύ εύκολο τρόπο, φέρτε το σινεμά στο σπίτι! Ζωγραφίστε ψεύτικα εισιτήρια, πείτε τους να τα πληρώσουν με τα χάλκινα κέρματα (αφού έχετε σιγουρευτεί ότι είναι καθαρά), φτιάξτε σπιτικό ποπκόρν και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε που να θυμίζει την εμπειρία του σινεμά! Βάλτε την αγαπημένη τους ταινία Disney και εντυπωσιάστε τα!

Δώστε ρεσιτάλ στην γειτονιά

πρωτότυπες ιδέες καραντίνα

Ξέρετε να παίζετε κάποιο μουσικό όργανο; Ξεσκονίστε το ταλέντο σας και κάντε την εξάσκησή σας στο μπαλκόνι, προσφέροντας μία μίνι συναυλία στους γείτονες. Αυτήν την πρακτική την κάνουν σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο και το αποτέλεσμα είναι μόνο εντυπωσιακό. Όλοι οι άνθρωποι βγαίνουν στα μπαλκόνια και τραγουδούν σαν μία γροθιά και ανταλλάσσετε κουράγιο.

Κατεβάστε το TikTok

Η νέα μόδα, η πλατφόρμα TikTok έχει ήδη 1 δισεκατομμύριο χρήστες και όχι τυχαία. Θα δείτε πολύ αστεία βίντεο και με πανεύκολο τρόπο θα μπορείτε να φτιάξετε και εσείς τα δικά σας. Το TikTok προσφέρει χιλιάδες τρόπους να φτιάξετε αστεία βίντεο όπου μπορείτε να μιμηθείτε χαρακτήρες από τις αγαπημένες σας ελληνικές και μη σειρές και να προσφέρετε άπειρες στιγμές γέλιου σε εσάς και τους φίλους σας.

Δημιουργήστε με την παλιά σας υδρόγειο

πρωτότυπες ιδέες καραντίνα

Ας είμαστε ειλικρινείς, μετά το Google Maps, κανείς δεν χρησιμοποιεί πια την υδρόγειο. Εάν θέλετε να την πετάξετε επειδή δείχνει παλιά και ταλαιπωρημένη, ξανά σκεφτείτε το. Μπορείτε να ζωγραφίσετε πάνω της και να την κάνετε πολύ πιο μοντέρνα. Θα είναι πολύ δημιουργικό και μην ξεχνάτε ότι η ζωγραφική αποτελεί εξαιρετική αντιστρές ασχολία.

Φτιάξτε ένα «καταφύγιο» μέσα στο σπίτι 

πρωτότυπες ιδέες καραντίνα

Άλλο ένα αγαπημένο των παιδιών είναι να φτιάχνουν σκηνές μέσα στο σπίτι. Στερεώστε ένα σεντόνι με σκουπόξυλα ώστε να μοιάζει με τέντα ή αντίσκηνο. Φέρτε ένα λαμπατέρ, σνακς και μαξιλάρια και απολαύστε μία διαφορετική εμπειρία camping μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Από τις πιο ωραίες, εύκολες και πρωτότυπες ιδέες για να περάσετε τον χρόνο σας στην καραντίνα.

Φτιάξτε διακοσμητικά με την βοήθεια των παιδιών σας 

πρωτότυπες ιδέες καραντίνα

Πάρτε έναν πίνακα και με την βοήθεια κολλητικής ταινίας δημιουργήστε ένα σχέδιο. Βάλτε τα παιδιά σας να γεμίσουν τα σχήματα με κιμωλία, ξυλομπογιά, μαρκαδόρο ή οτιδήποτε άλλο και ξεκολλήστε τις ταινίες. Θα έχετε ένα νέο αριστούργημα μέσα στο σπίτι!