Η φετινή παραμονή Χριστουγέννων μας γέμισε δυστυχώς με θλίψη, καθώς μια από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, δυστυχώς δεν βρίσκεται εν ζωή, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών. Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς, που τα τραγούδια του τραγούδησαν εκατομμύρια Έλληνες για περισσότερα από 40 χρόνια, έχασε τη μάχη με το θάνατο, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια περίπου αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας δίνοντας μια γενναία αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση του είχε επιδενωθεί δραματικά, καθώς ο Βασίλης Καρράς έπασχε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη. Στο πλευρό βρισκόταν η αγαπημένη σύζυγός του Χριστίνα και η κόρη του Ειρήνη. Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε πρωταγωνιστής στην ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή για χρόνια, καθώς πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στο πεντάγραμμο σε ηλικία 16 ετών όταν και εμφανίστηκε στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Καρράς μεσουράνησε στο λαϊκό τραγούδι στη δεκαετία του ’90, καθώς οι δίσκοι του έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή. Ο αγαπημένος τραγουδιστής είχε συνεργαστεί με κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς (όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα κ.ά). Παράλληλα, είχε κάνει ορισμένες πραγματικά ιστορικές συνεργασίες, τραγουδώντας με πολλούς τραγουδιστές (μεταξύ αυτών οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, ο Παντελής Παντελίδης κ.ά). Χωρίς αμφιβολία, μια πραγματικά τεράστια απώλεια… Βασίλη σε ευχαριστούμε που μας συντρόφευσες με τα τραγούδια σου και συνόδευσες τις χαρές και τις λύπες μας…