Η Ελισάβετ είναι η μακροβιότερη βασίλισσα στην ιστορία, καθώς η ηλικία της είναι τα 95 έτη. Στις 6 Φεβρουαρίου 2022 συμπλήρωσε 70 χρόνια στον θρόνο. Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει ζήσει εμπειρίες και συνθήκες που λίγοι κάτοικοι του πλανήτη έχουν βιώσει. Όμως υπάρχουν και πράγματα που όλοι μας έχουμε βιώσει ενώ για εκείνη είναι απαγορευμένα.

1. Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπορεί να έχει σωματική επαφή με «απλούς ανθρώπους» (όπως και κάθε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας).

2.Δεν διάλεξε τα ονόματα των παιδιών της. Έπρεπε να αναγνωρίζεται σε αυτά η ιστορία και να αποδίδεται τιμή σε προγόνους, ενώ είναι σύγχρονα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Δεν μπορεί να καθίσει δημοσίως σε άλλο θρόνο. Ακόμα και σε αυτόν του «Game of Thrones», που είδε μπροστά της το 2014.

4.Δεν μπορούσε να αγκαλιάσει ή να φιλήσει δημοσίως τον εκλιπόντα πλέον σύζυγο της, ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς της, αφού αυτά απαγορεύονται για τη βασιλική οικογένεια

5.Δεν μπορεί να έχει παρατσούκλι εκτός του Παλατιού, γιατί εντός είναι η «Λίλιμπετ». Γενικά, είναι ανάρμοστο να αναφέρεται δημοσίως κάποιος σε μέλος της βασιλικής οικογένειας με υποκοριστικό.

6.Δεν μπορεί να φάει οστρακοειδή και σκόρδο σε επίσημες εμφανίσεις, όπως δεν μπορεί να πιει νερό από τη βρύση όταν είναι εκτός Αγγλίας.

7.Δεν μπορεί να καθίσει σταυροπόδι. Τα γόνατα πρέπει να είναι ενωμένα, όπως γέρνουν οι γάμπες προς το πλάι.

8.Δεν μπορεί να οδηγήσει μόνη της για κανένα λόγο και ακόμα και όταν πιάνει το τιμόνι στα χέρια της, την ακολουθούν τουλάχιστον δύο οχήματα με ανθρώπους για την ασφάλειά της.

9.Δεν μπορεί να ανταλλάσσει χειραψίες και να κάνει αγκαλιές. Όμως το 2012 αγκάλιασε τη Michelle Obama, που μέχρι να της εξηγήσουν δεν κατάλαβε γιατί όλοι είχαν μείνει άναυδοι.

10.Δεν μπορεί να επιλέξει ποιος θα καθίσει δίπλα της στα ντινέ και είναι υποχρεωμένη να απευθυνθεί πρώτα σε όποιον είναι στα δεξιά της και μετά σε εκείνον που είναι αριστερά της.

11.Δεν μπορεί να υπογράψει αυτόγραφα. Μια κάρτα Χριστουγέννων του 1954 που είχε υπογραφή δική της και του συζύγου της, Φίλιππου, πωλήθηκε για 5.380 ευρώ.

12.Δεν μπορεί να έχει μακριά ή βαμμένα νύχια.

13.Πρέπει πάντα να έχει προσεγμένη εμφάνιση, με χτενισμένα μαλλιά και διακριτικό, φυσικό μακιγιάζ. Βέβαια έκανε την επανάσταση της επιβάλλοντας τα έντονα κραγιόν.