Χθες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 114 ετών ο Juan Vicente Perez Mora από τη Βενεζουέλα, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο το 2022, σύμφωνα με τα Guinness World Records.

Γεννημένος στις 27 Μαΐου του 1909, ο Juan Vicente Perez Mora αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας του. Ο θάνατός του σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, καθώς απόλαυσε μια μακρά και πλούσια ζωή γεμάτη από επιτεύγματα.

Βιογραφικό για τον γηραιότερο άνθρωπο από τη Βενεζουέλα

Ο Juan Vicente Perez Mora, πατέρας 11 παιδιών, ήταν ένας αγρότης με πάθος για τη γη και τη γεωργία. Γεννημένος στη Βενεζουέλα και συγκεκριμένα στο Ελ Κόμπρε στην πολιτεία Τάχιρα, από μια οικογένεια με δέκα παιδιά, όπου ο ίδιος ήταν το 9ο παιδί, από μικρή ηλικία εργάστηκε σκληρά για να στηρίξει την οικογένειά του.

Η σύζυγός του πέθανε το 1997 μετά από σχεδόν 60 χρόνια γάμου, και στη συνέχεια το σπίτι και την οικογένειά του φρόντιζε κυρίως η κόρη του Εντίλια ντελ Κάρμεν μέχρι τον θάνατό της το 2006. Μέχρι τα 111α γενέθλιά του, τον Μάιο του 2020, έξι από τα παιδιά του (τρεις κόρες και τρεις γιοι) ζούσαν ακόμη. Είχε 41 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 12 τρισέγγονα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο γνωστοποίησε την είδηση με μια ανάρτηση που έκανε στο Χ, όπου είπε:

“Ο Juan Vicente Perez Mora πέρασε στην αιωνιότητα σε ηλικία 114 ετών. Ο άνθρωπος αυτός από το Ελ Κόμπρε προσέφερε στη Βενεζουέλα το ρεκόρ μακροβιότητας που αποδίδεται από τα Ρεκόρ Γκίνες”.


Η ιστορία του Juan Vicente Perez Mora είναι ένα παράδειγμα αντοχής και αφοσίωσης, μια ιστορία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για πάντα.

Διάβασε επίσης:

Aδελφή Αντρέ: Με κρασί και σοκολάτα τρέφεται ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο