Ευκαιρίες απασχόλησης που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας; Τo Vodafone World of Difference είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργεί θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών της χώρας, βοηθώντας τους να επιτελέσουν σημαντικό έργο με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία. Η Vodafone το υλοποιεί μάλιστα για έβδομη συνεχή χρονιά στη χώρα μας.

“Οι νέοι της Ελλάδας είναι εκείνοι που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, αν και τελικά είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται για την πορεία της χώρας” σημειώνει χαρακτηριστικά η Ρούλη Χριστοπούλου, υπεύθυνη του τμήματος βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδος. Έτσι, για τη Vodafone “η στήριξη των νέων θα αποτελέσει ένα στρατηγικό πυλώνα για το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία”, σύμφωνα με την κυρία Χριστοπούλου και με το πρόγραμμα Vodafone World of Difference η εταιρεία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση;

Με στόχο τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων, η Vodafone εφαρμόζει πολυετή προγράμματα στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στην κατεύθυνση αυτή, όσοι νέοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Vodafone World of Difference έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, αλλά και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους, ως πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Παράλληλα, νέοι με όραμα, που επιθυμούν με την εργασία τους να καλύψουν  πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να απασχοληθούν αμειβόμενοι σε κοινωφελείς οργανισμούς, μέσω του προγράμματος

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference αποτελεί ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα του Ομίλου Vodafone, το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από το 2010, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, έχοντας μέχρι σήμερα αναδείξει 44 νικητές που εργάστηκαν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρο και Πρέσπες, προσφέροντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία.

vodafone_world_of_difference_nikites

Το Vodafone World of Difference δίνει την ευκαιρία σε 10 νέους να εργαστούν για έξι μήνες στον κοινοφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας. Η Vodafone θα καταβάλει το μισθό και τις σχετικές εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κάθε υποψηφίου που θα επιλεγεί (έως 8.000 € και 2.000 € αντίστοιχα), δίνοντάς του τη δυνατότητα να στηρίξει για έξι μήνες το έργο του οργανισμού που έχει επιλέξει, και να συμβάλει στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών της κοινωνίας.

«Αναζητούμε άτομα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Που θα επιδείξουν πάθος, παρακίνηση και δέσμευση. Που θα δείξουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες ικανότητες, την εμπειρία και τη γνώση που απαιτεί το έργο που έχουν επιλέξει και ο συγκεκριμένος ρόλος που θα αναλάβουν», συμπληρώνει η κα. Χριστοπούλου. «Το ενδιαφέρον μέχρι σήμερα είναι έντονο. Τα άτομα που έχουν επιλεγεί ως νικητές έχουν προσφέρει έργο – μεταξύ άλλων – σε οργανισμούς όπως η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”, η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Equal Society, το Make a wish Ελλάδας και άλλους φορείς».

Φέτος, το πρόγραμμα εστιάζει στις ηλικιακές ομάδες 18-35 με στόχο να αποτελέσει ένα μικρό αντίβαρο στο υψηλό ποσοστό νεανικής ανεργίας της χώρας μας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με τον οργανισμό στον οποίο θέλουν να εργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής τους. Η ανθρωπιστική και κοινωφελής αξία, το εφικτό της υλοποίησης, τα μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς και η βιωσιμότητα του έργου αποτελούν τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.

Πώς θα δηλώσει κάποιος συμμετοχή

Τα περιθώρια για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου 2016 στο www.vodafone.gr/worldofdifference.