Στις 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι πιο κρίσιμες αμερικανικές εκλογές, γι’αυτό και δεν είναι λίγοι οι διάσημοι καλλιτέχνες που υποστηρίζουν φανερά την άποψη τους και τάσσονται υπέρ της Χίλαρι Κλίντον. Ανάμεσα στους υποστηρικτές βρίσκονται και μέσα που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική αποφασίζοντας πλέον να πάρουν ενεργό θέση.

Ένα από αυτά είναι και η Vogue η οποία ποτέ στην ιστορία της δεν είχε αναφερθεί σε πολιτικά ζητήματα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Vogue δεν έχει ιστορία σε πολιτικές τοποθετήσεις. Μπορεί οι απόψεις συντακτών της να είναι γνωστές εδώ και καιρό, αλλά το περιοδικό δεν έχει εκφραστεί ποτέ με ενιαία φωνή. Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών και το πόσο σημαντικές είναι για την ιστορία, αποφασίσαμε πως αυτό θα έπρεπε να αλλάξει. Η Vogue υποστηρίζει την Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών«.

«Μας πήρε σχεδόν έναν αιώνα για να φτάσουμε κοντά στο να έχουμε μια γυναίκα στο τιμόνι της χώρας. Ας αφήσουμε πίσω μας αυτές τις εκλογές με την Αμερική που θέλουμε: αισιόδοξη, με το βλέμμα στο μέλλον και μοντέρνα«, κατέληξε η Vogue στο editorial της.

hillary