Οι πρόσφατες δασικές πυρκαγιές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Σχίνου, του Αλεποχωρίου και των Μεγάρων έκαναν στάχτη περισσότερα από 71.000 στρέμματα δάσους. Ένας μικρός δασικός παράδεισος που αποτελούσε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής και ένα «καταφύγιο» για την χλωρίδα και την πανίδα μόλις μερικά χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα δυστυχώς καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Μια από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές καταστροφές των τελευταίων ετών, ένα ακόμη έγκλημα ενάντια στη φύση για το οποίο ενδεχομένως δεν θα βρεθούν ποτέ οι πραγματικοί ένοχοι.

Βεβαία παρά την μεγάλη έκταση των καμένων εκτάσεων και της ανυπολόγιστης καταστροφής, υπήρξε και το «ευχάριστο» νέο ότι δεν είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών… Όμως αν και η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη (και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει), ωστόσο χιλιάδες ζώα που είχαν ως σπίτι τους το δάσος, επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την οικολογική καταστροφή. Τα πιο άτυχα από αυτά έχασαν τη ζωή τους από τη πύρινη λαίλαπα, ενώ άλλα που ήταν πιο «τυχερά» την γλίτωσαν με κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς…

Μέσα μας διαπιστώνουμε με θλίψη ότι τίποτα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο, ωστόσο το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και στο εξής και το πώς μπορούμε να απαντήσουμε σε μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Αυτή η «απάντηση» έρχεται με τη μορφή της αγάπης, για αυτό δεν θα μπορέσουμε παρά να εκθειάσουμε την προσπάθεια που καταβάλλει το κατάστημα Wild Souls σε συνεργασία με την Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων για να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Με κεντρικό σύνθημα το «Let’s Get Wild – Let’s Help», το κατάστημα Wild Souls (Βουλής 36, Αθήνα) στηρίζει τη Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων στην περίθαλψη των ζώων-θυμάτων πυρκαγιάς. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βοηθήσουν με 3 τρόπους:

1) Με δωρεά στο wild box του καταστήματος, το Σάββατο 29.5.

2) Με αγορές από το κατάστημα το Σάββατο 29.5, όπου το 50% των εσόδων θα γίνει δωρεά στην Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων.

3) Με απευθείας δωρεά στους λογαριασμούς της Φιλοζωικής Ένωσης Μεγάρων:

ALPHA BANK – GR 4501402740274002002012990
BIC: GRBAGRAA

ΕΘΝΙΚΗ – GR 4801104110000041100678063
BIC: ETHNGRAA

PAYPAL
[email protected]

Περισσότερα για το Wild Souls μπορείτε να βρείτε εδώ  και να επισκεφθείτε τη Facebook page και το Instagram account του κατάστηματος. Παράλληλα, μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στη facebook page της Ζωοφιλικής Ένωσης Μεγάρων.

Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε και να απαλύνουμε τον πόνο των ζώων! Είναι καθήκον μας!