Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Google Ελλάδας ανακοινώνουν σήμερα τη συνεργασία τους για την ενδυνάμωση των γυναικών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, με την υλοποίηση του προγράμματος #IamRemarkable. Το #IamRemarkable αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία της Google, η οποία προάγει τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη στον εργασιακό χώρο. Το #IamRemarkable ξεκίνησε το 2016 και πραγματοποιήθηκε αρχικά μόνο στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Σήμερα, απευθύνεται σε οργανισμούς και φορείς σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να αναδείξει τη σημασία της αυτοπροβολής στην προσωπική και επαγγελματική ζωή και να προσφέρει πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξη αυτής της δεξιότητας. Έως τον Δεκέμβριο του 2021, το πρόγραμμα είχαν παρακολουθήσει 300.000 άνθρωποι, σε περισσότερους από 800 φορείς και οργανισμούς και σε πάνω από 150 χώρες. Η συνεργασία με την Ακαδημία της Αστυνομίας για το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές συνεδρίες για γυναίκες αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπαίδευση των καθηγητών της Ακαδημίας, ώστε να συνεχίσουν και να επεκτείνουν το πρόγραμμα σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας στην Ελλάδα.

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σχετικά: «Οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. είναι παντού. Στην πρώτη γραμμή, αλλά και σε σημαντικές επιτελικές θέσεις και είναι εκεί με το σπαθί τους γιατί το αξίζουν. Ο ρόλος τους είναι κρίσιμος στην εκτέλεση της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι κρίσιμος στη σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με την κοινωνία και ασφαλώς είναι καθοριστικός στην ίδια την εξέλιξη της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε όλοι μαζί, γυναίκες και άντρες στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να διευκολύνουμε την ακόμη πιο αναβαθμισμένη συμβολή της γυναίκας στην Ελληνική Αστυνομία και την ανάδειξη του έργου της γιατί ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα και εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε. Για αυτό θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία της Google με στόχο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αστυνομικοί όχι μόνο στον εργασιακό χώρο, καθώς πιστεύω ότι υπάρχουν ισχυρά στερεότυπα μέσα στην κοινωνία.»

Από την πλευρά της, η κα Θωμαή Γκλάρου-Σταυροπούλου, Head of Industry, Travel & Tech στη Google και μέλος της πρωτοβουλίας #IamRemarkable δήλωσε: «Πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε για τα κατορθώματά μας. Τα πολιτιστικά και έμφυλα στερεότυπα, όπως επίσης και το “σύνδρομο του απατεώνα”, μπορούν να αποτρέψουν κάποιον να αναγνωρίσει τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του και να εκφράσει τα επιτεύγματά του. Με το πρόγραμμα #IamRemarkable δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε τα κίνητρα και τις δεξιότητες για την αυτοπροβολή των γυναικών και των υποεκπροσωπούμενων ομάδων, μεταβάλλοντας έτσι την κοινωνική αντίληψη για τη σημασία της αυτοπροβολής».