Όσο αναποφάσιστος κι αν είναι ο καιρός με εναλλαγές βροχών και λιακάδας, το πιο πιθανό είναι πως δεν θα χρειαστεί να φορέσουμε τα μάλλινα μας ρούχα μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Βασική προϋπόθεση βέβαια για να υπάρχουν μάλλινα ρούχα να βάλουμε ξανά αλλά και χαλιά για το σπίτι στα οποία δεν θα έχει δημιουργήσει ευφάνταστα σχέδια με τρύπες ο σκόρος, είναι να γίνει η σωστή αποθήκευση τους.

Το σημερινό Tip of The Day καταπολεμά τον σκόρο και διευκολύνει την αποθήκευση των μάλλινων ρούχων και των χαλιών:

  • Μην αποθηκεύετε ποτέ βρώμικα μάλλινα ρούχα (ακόμα κι αν δεν υπάρχει εμφανής λεκές έχουν απορροφήσει λιπαρότητα από το δέρμα σας). Φροντίστε πρώτα να τα περάσετε από στεγνό καθάρισμα ή πλύσιμο στο χέρι.
  • Τοποθετήστε τα μάλλινα ρούχα σε αεροστεγείς πλαστικές συσκευασίες.
  • Επειδή ο σκόρος μισεί τις αλλαγές θερμοκρασίες ένα κόλπο είναι να βάλετε τα μάλλινα ρούχα σας σε πλαστικές σακούλες που θα τοποθετήσετε στην κατάψυξη για μερικές μέρες. Έπειτα θα τα βγάλετε από τις σακούλες και θα αερίσετε τα ρούχα σε ένα ζεστό δωμάτιο και επαναλάβετε τη διαδικασία μετά από μερικές μέρες.
  • Συσκευάστε τα μάλλινα ρούχα και τα χαλιά μαζί με ένα φυτικό μείγμα καταπολέμησης του σκόρου: Γεμίστε σακουλάκια από λινό ή βαμβακερό ύφασμα με ένα μείγμα από αποξηραμένα φύλλα λεβάντας, φύλλα δάφνης και γαρίφαλα ή αν προτιμάτε ένα πιο δροσερό άρωμα φλούδα λεμονιού και φύλλα μέντας.

Και ένα bonus tip για να αποφύγετε γενικά την εμφάνιση του σκόρου:

Ξεσκονίζουμε και καθαρίζουμε συχνά τις επιφάνειες στη ντουλάπα μας και καθαρίζουμε τα χαλιά με την ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Τέλος, αν γενικά σας προβληματίζει η φροντίδα των πλεκτών ρούχων, κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τα tips που μας είχε δώσει ο σχεδιαστής μόδας που λατρεύει τα πλεκτά, Nassos Ntotsikas.