Μια περίοδο της ζωής μου έκανα αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους αλλά και για αναψυχή. Έκτοτε μπορώ να περηφανεύομαι για τις έξυπνες λύσεις που βρίσκω προκειμένου να παίρνω όλα όσα χρειάζομαι και να έχω την πιο οργανωμένη βαλίτσα βρίσκοντας την κατάλληλη συσκευασία.

Στην πραγματικότητα βέβαια, απλώς έκανα την καλύτερη έρευνα και θα μοιραστώ μαζί σας μερικές ιδέες που ανακάλυψα στο Real Simple:

Φελλός ως θήκη για τις βελόνες σας

Ναι, φίλη μου, μπορεί να χρειαστεί να ράψεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Κουμπιά είναι αυτά φεύγουν! Για να μην τρέχεις πανικόβλητη σαν τη Μάρω Κοντού στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα», πάρε τις βελόνες σου, πέρασε σε αυτές μπόλικη κλωστή και κάρφωσε τις σε ένα φελλό.

Μπατονέτες αντί για πινέλα μακιγιάζ

Ξέχασες τη θήκη με τα πινέλα του μακιγιάζ σου; Εντάξει, δεν θα σκάσεις που δεν μπορείς να κάνεις το τέλειο cat-eye στο ταξίδι σου… πάντως, αντί για πινέλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις μπατονέτες που σίγουρα θα έχεις πάρει μαζί για να απλώσεις τη σκιά σου.

Θήκη των φακών = Θήκη των χαπιών

Κάθε συσκευασία για υγρό φακών επαφής συνοδεύεται από μια καινούργια θήκη για τους φακούς σου. Χρησιμοποίησε την καινούργια και κράτησε την παλιά για να συσκευάσεις τα χάπια που ενδεχομένως να χρειάζεται να λαμβάνεις σε καθημερινή βάση.

Φυσικά, τα παραπάνω tips δεν χρειάζεται να είσαι με μια βαλίτσα στο χέρι για να τα αξιοποιήσεις!

Ζήτω το πνεύμα της ανακύκλωσης!