…και δεν πρόκειται για μία απλή επιβίωση, αλλά για μια επιβίωση δίχως πόνο.

Η εποχή των πάρτι σημαίνει πως βγάζουμε από την εσωτερική θέση τις ψηλοτάκουνες γόβες μας και τις φοράμε σχεδόν καθημερινά. Αν η σκέψη και μόνο αυτή της κατάστασης σε έκανε να αναζητάς τα αθλητικά σου παπούτσια. Ανακάλυψε τα tips για να “σταθείς στο ύψος” των περιστάσεων δίχως πόνο με την άνεση ενός μοντέλου της Victoria Secret:

Διάλεξε σοφά τα παπούτσια σου

Καταρχάς, η αγορά των παπουτσιών πρέπει να γίνει από το απογευματάκι και μετά όπου τα πέλματα μας είναι πιο πρησμένα σε σχέση με το πρωί. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις αν το υπόδημα είναι άνετο στο πόδι. Η αίσθηση που θα πρέπει να έχεις όταν βαδίζεις είναι εξισορρόπηση και σε εναρμόνιση με το κέντρο βάρους σου. Αν το ζευγάρι που δοκιμάζεις είναι πολύ στενό, πολύ ανοιχτό ή νιώθεις πως τα λουράκια βρίσκονται σε λάθος σημείο, θα πρέπει να μην προβείς στη αγορά όσο κι αν είχες ήδη φανταστεί τον εαυτό σου να τα φορά.

…και φυσικά, δοκιμάζουμε και τα δύο υποδήματα καθώς συμβαίνει συχνά το ένα να είναι πιο ανοιχτό από το άλλο εξαιτίας προηγούμενων δοκιμών (συνήθως είναι το δεξί).

Σημασία στις λεπτομέρειες

Τρεις είναι οι παράγοντες που εξασφαλίζουν την άνεση στα παπούτσια με ψηλά τακούνια:

1. Η εσωτερική επένδυση στη σόλα και η χοντρή εξωτερική σόλα

2. Μια βάση που δεν στενεύει πολύ γιατί αναγκάζει τα δάχτυλα του ποδιού να στριμώγνονται.

3. Μάξιμουμ ύψος 8-9 εκατοστά.

Γίνε προνοητική

Εφόσον τα ψηλά τακούνια θα κατανείμουν το βάρος στο μπροστινό μέρος του πέλματος, ο πόνος θα ξεκινήσει από τις μπάλες στη βάση (μετατάρσιο). Εκτός αν έχεις ήδη τοποθετήσει ειδικούς gel πάτους που προλαμβάνουν τον πόνο, εμποδίζουν το πέλμα από το να γλιστρήσει και απορροφούν τους κραδασμούς.

Dr. Scholl Party Feet-Διακριτικοί gel πάτοι

Dr. Scholl Party Feet-Διακριτικοί gel πάτοι

Επίσης, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, ένα φοβερό κόλπο για να αποφύγεις τον πόνο, είναι να ενώσεις με κολλητική ταινία το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο.

Hansaplast Sensitive-Υποαλλεργικά, πολύ φιλικά στο δέρμα

Hansaplast Sensitive-Υποαλλεργικά, πολύ φιλικά στο δέρμα

Το kit εκτάκτου ανάγκης

Αν παρόλα αυτά νιώσεις το γνωστό σουβλερό πόνο, φρόντισε να έχεις χωρέσει με ένα μαγικό τρόπο μέσα στο τσαντάκι σου ή στην τσέπη του παλτό σου ένα σπρέι μενθόλης που ανακουφίζει άμεσα από την κόπωση και τον πόνο των ποδιών, απομακρύνοντας το κάψιμο. Σου εξασφαλίζει περίπου 2 ώρες επιπλέον στην πίστα.

Τέλος, φρόντισε να ανακουφίσεις τα πόδια σου για την ταλαιπωρία που έχουν ειπωστεί κάνοντας ένα ποδόλουτρο με αιθέριο έλαιο μέντας, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία με μια κρέμα θρέψης, ενυδάτωσης και απολέπισης για τα πέλματα.

Αιθέριο έλαιο Μέντας Apivita

Αιθέριο έλαιο Μέντας Apivita

Κρέμα για σκασμένες φτέρνες με ελιά, οξέα φρούτων και αιθέριο έλαιο μέντας Apivita

Κρέμα για σκασμένες φτέρνες με ελιά, οξέα φρούτων και αιθέριο έλαιο μέντας Apivita

Στόχευσε ψηλά, χωρίς φόβο 😉