Είσαι έτοιμος να χαστουκίσεις όποιον σου ευχηθεί “Καλό Χειμώνα” κι όχι άδικα αφού το καλοκαίρι είναι ακόμα ΕΔΩ. Ακόμα κι αν η καλοκαιρινή άδεια ολοκληρώθηκε, υπάρχουν τα σαββατοκύριακα, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα στην τσέπη

Κανένα πρόβλημα. Μπορεί το budget να μην επιτρέπει αστεράτα ξενοδοχεία και μακρινούς προορισμούς αλλά σημεία ιδανικά για κάμπινγκ, ακόμα και κοντά στον τόπο διαμονής σου, είναι σίγουρα αρκετά. Κι αν ανήκεις στους επιφυλακτικούς του κάμπινγκ, σκέψου πως είναι μόνο για δύο μέρες (κι εντέλει θα λατρέψεις αυτή την επαφή με τη φύση!)

Κρίμα, δεν είναι να αφήσεις τις καλοκαιρινές σου μέρες να πάνε χαμένες μόνο και μόνο επειδή το πορτοφόλι έχει άλλη γνώμη;

Ξεκίνα το κάμπινγκ όσο διαρκεί ακόμα το καλοκαίρι και παρακάτω θα βρεις μερικά πολύ χρήσιμα tips που διευκολύνουν σημαντικά την εμπειρία:

Η σκηνή πάει πακέτο με τον υπνόσακο, το υπόστρωμα και μην ξεχάσεις τα μαξιλάρια γιατί οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε όταν το κεφάλι βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το σώμα. Φυσικά, το πλήθος της παρέας (ζευγάρι, τρία ή τέσσερα άτομα) υπαγορεύει και το μέγεθος της σκηνής.

Το ιδανικό σημείο για να στήσεις μια σκηνή είναι σε επίπεδο έδαφος, σε σκιά και κοντά σε πηγή νερού.

Το χρονικό διάστημα που θα παραμείνεις στο κάμπινγκ θα καθορίσει και το πόσο θα γεμίσεις το σακίδιο σου. Αν ωστόσο συνδυάσεις το κάμπινγκ με δραστηριότητα όπως πεζοπορία/trekking φρόντισε να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται αν δεν αισθάνεσαι άνετα να αφήνεις κάποια αντικείμενα στη σκηνή ή το αυτοκίνητο.

Αν σκοπεύεις να ανάψεις φωτιά φρόντισε εκτός από τα απαραίτητα (κάρβουνα, προσάναμμα, εφημερίδες, σπίρτα) να έχεις κοντά άμμο και νερό σε περίπτωση που χρειαστεί να τη σβήσεις άμεσα και φυσικά δεν ανάβουμε ποτέ φωτιά κοντά σε δέντρα και χόρτα.

Προτίμησε τα βαμβακερά ρούχα που είναι δροσερά και υγιεινά για την εφίδρωση.

Περιόρισε τις πιθανότητες να προκύψει κάποιο επείγον περιστατικό υγείας, φροντίζοντας να έχεις μαζί σου κουτί πρώτων βοηθειών, ειδική κρέμα για τσιμπήματα από έντομα, αντηλιακό και φάρμακα που χρειάζεται να παίρνεις.

Είναι καλύτερο να μη φυλάς τρόφιμα μέσα στη σκηνή και φυσικά είναι επιτακτικό να διατηρείς το περιβάλλον καθαρό. Όταν φύγεις πρέπει το μέρος να μη μαρτυρά την παρουσία σου με σκουπίδια ή φωτιά που καίει ακόμα.

Κι όσον αφορά τον εφιάλτη του κάμπινγκ, τα τσιμπήματα από κουνούπια, η Teza μας έχει ήδη δώσει τη λύση με τη φορητή συσκευή Teza Easy Go. Λειτουργεί με μπαταρίες κάνοντάς την ιδανική για τις αποδράσεις στην εξοχή, το κάμπινγκ, το τροχόσπιτο. Η εν λόγω συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σπίτι, για να τοποθετείται σε σημεία που δεν υπάρχει κοντά πρίζα ή σε σημεία που δεν πρέπει να φτάνουν τα μικρά παιδιά.

tips κάμπινγκ

Teza Easy Go

Ναι, το ξέγνοιαστο καλοκαίρι μπορεί να συνεχιστεί!