Αν περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή να κλείσεις εισιτήριο για τα ταξίδια σου στο εξωτερικό, ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να κλείνουν από νωρίς τις πτήσεις τους και όχι άδικα, εφόσον τα οφέλη δεν είναι και λίγα.

Πρώτα απ’ όλα, μπορείς να επιλέξεις την ημέρα και την ώρα που θέλεις να ταξιδέψεις. Είτε είσαι νυχτερινός τύπος, είτε προτιμάς να ταξιδεύεις με το πρώτο φως της μέρας, το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο πιο νωρίς κλείσεις, τόσες περισσότερες θα είναι κι οι επιλογές σου Ειδικά σε σύντομα ταξίδια που ο χρόνος είναι περιορισμένος, λίγες ώρες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Αφού απαλλαχθείς από το άγχος της κράτησης, μπορείς να οργανώσεις το ταξίδι σου με κάθε λεπτομέρεια. Έχεις άπλετο χρόνο να ψάξεις τις ερημικές παραλίες που σου πρότεινε ο φίλος σου που πήγε πέρσι, να κλείσεις τραπέζι σ’ εκείνο το avant-garde εστιατόριο που ζητάει κράτηση μήνες πριν, να βρεις εισιτήρια για τα θέατρα της πόλης αν είσαι θεατρόφιλος και ό,τι άλλο χρειαστείς για να απολαύσεις το ταξίδι σου.

Ένας ακόμη λόγος για να κλείσεις την πτήση σου νωρίς; Μόνο και μόνο το ότι ξέρεις ότι σε τόσες μέρες/μήνες θα πας ταξίδι σου ανεβάζει το ηθικό και τη διάθεση. Οι ατέλειωτες υποχρεώσεις και η ενδεχόμενη ρουτίνα της καθημερινότητας γίνονται λιγότερο βαρετές όταν ξέρεις πως υπάρχει ένα ταξίδι στον ορίζοντα να σε περιμένει.

Και το πιο βασικό από όλα; Όσο πιο νωρίς κλείσεις το ταξίδι σου τόσο πιο οικονομικό θα σου βγει. Και τα αεροπορικά εισιτήρια θα είναι πιο οικονομικά αλλά και τα ξενοδοχεία ή το πακέτο το οποίο θα βρεις να κλείσεις για ξενάγηση θα έχει κατά πάσα πιθανότητα πολύ καλές τιμές, σε σύγκριση με ένα ταξίδι που διοργανώνεται δύο βδομάδες πριν την αναχώρηση. Ο ανταγωνισμός είναι «μικρός» στα μακρινά χρονικά ταξίδια έτσι παίζεις σχεδόν μόνος σου! Τα λεγόμενα “Early Bird deals” ανταμείβουν τους προνοητικούς με εκπτώσεις σε πτήσεις και ειδικά πακέτα. Όσον αφορά στην Ελλάδα, προσφορές τέτοιου τύπου προσφέρει η Aegean, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 20% και φτάνουν μέχρι το 40% για πτήσεις από Σεπτέμβριο μέχρι Μάρτιο σε όλους τους προορισμούς του εξωτερικού. Πως θα σου φαινόταν λοιπόν να κλείσεις από τώρα για να πας το φθινόπωρο στο Παρίσι, τη Βαρκελώνη ή την Κοπεγχάγη;airplane