Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται τις παραλίες ακόμα ή που κοιτάζονται στον καθρέφτη κι αναρωτιούνται πότε θα φύγουν τα παραπανίσια κιλά των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά πρέπει να μπουν σύντομα στη διαδικασία να κλείσουν τα αεροπορικά εισιτήρια για τις διακοπές των Χριστουγέννων, τουλάχιστον αν θέλουν να πετύχουν την πιο οικονομική τιμή.

Κι όταν δηλώνουμε “σύντομα” εννοούμε αυτή την εβδομάδα (5-10/10) καθώς σύμφωνα με το ταξιδιωτικό site Travel + Leisure, αυτό είναι το καταλληλότερο διάστημα για κράτηση εισιτηρίων για την εορταστική σεζόν στις πιο συμφέρουσες τιμές.

Με τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς, η 6η Οκτωβρίου είναι η κατάλληλη μέρα για κρατήσεις εισιτηρίων για τη Γιορτή των Ευχαριστιών, η 9η Οκτωβρίου για τα εισιτήρια των Χριστουγέννων και η 1οη Οκτωβρίου για τα εισιτήρια της Πρωτοχρονιάς.

Όπως επισημαίνεται οι περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στη διαδικασία να αναζητήσουν εισιτήρια για χριστουγεννιάτικους προορισμούς κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου κι έτσι η υψηλή ζήτηση οδηγεί σε αύξηση των τιμών. Η αγορά εισιτηρίων από τις αρχές ως τα μέσα Οκτωβρίου είναι η πιο συμφέρουσα στρατηγική.

Λοιπόν, τι λέτε, μήπως να σταματούσαμε να χαζεύαμε τις φωτογραφίες των καλοκαιρινών διακοπών και να κάναμε λίγο πιο συγκεκριμένο το project “Διακοπές Χριστουγέννων”;