Αν δεν είχαν μαζευτεί σύννεφα στον ουρανό μπορεί και να λάμβανα χλευαστικά σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο (μέχρι χθες κυκλοφορούσαμε με σαγιονάρα). Επίσης, είναι πολύ πιθανό – εν καιρώ οικονομικής κρίσης – οι χριστουγεννιάτικες διακοπές να αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός.

Αν ωστόσο ανήκετε σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα, έχετε δηλαδή ευχέρεια χρόνου και οικονομική άνεση, να ταξιδέψετε την περίοδο των Χριστουγέννων τότε θα σας ενδιαφέρει να μάθετε πως τις πιο οικονομικές τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια τις βρίσκετε αν κάνετε την κράτησή σας από τέλη Σεπτέμβρη μέχρι και τα μέσα Οκτώβρη. Σύμφωνα με έρευνα της ταξιδιωτικής μηχανής αναζήτησης Kayak.com, στην οποία αναλύθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ζητήσεις, διαπιστώθηκε πως όσοι ξεκινούσαν την αναζήτηση εισιτηρίων από τέλη Οκτωβρίου κι έπειτα, έβρισκαν έως και 51% αυξημένες τιμές στα εισιτήρια αν ήθελαν να ταξιδέψουν την περίοδο των Χριστουγέννων και κατά 25% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Κι αν νομίζετε πως μπορείτε να πετύχετε προσφορές της τελευταίας στιγμής, οι αναλυτές επισημαίνουν πως πιθανώς αυτό να μη συμβεί φέτος καθώς οι αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορίσει σημαντικά τα δρομολόγια τους τόσο για τις πτήσεις εσωτερικού όσο και για τις πτήσεις εξωτερικού.

Κατά τ’άλλα κάποια πράγματα δεν αλλάζουν κι έτσι αν επιλέξετε να ταξιδέψετε πάνω στις αργίες (25-26/12) και (30-31/12 και 1/1) τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε πιο φθηνά εισιτήρια σε σχέση με εκείνα που θα βρίσκατε στις παραμονές-προπαραμονές. Επίσης, ακόμα πιο φθηνά εισιτήρια θα βρείτε αν ταξιδέψετε μια εβδομάδα μετά την Πρωτοχρονιά (αν κρίνουμε από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να αργούν να ξεστολίσουν και στο εξωτερικό, οπότε να μη χάσετε κάτι από τη μαγική ατμόσφαιρα).

Κι αν δεν σας πειράζει να μην ταξιδέψετε κάπου την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά θέλετε να πάτε ένα ταξίδι κάπου, τότε κάντε υπομονή ως το Φεβρουάριο που σύμφωνα με τα πορίσματα της προαναφερόμενης έρευνας οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μειώνονται σημαντικά! Εντάξει, και ένα τριήμερο του Αγίου Βαλεντίνου μαζί με το ταίρι σας δεν είναι κακή ιδέα…