Δεν θέλουμε να φανούμε “Κασσάνδρες” αλλά δυστυχώς σε περιόδους έντονης κινητικότητας ταξιδιωτών, όπως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν καθυστερήσεις σε αναχωρήσεις πτήσεων, ενώ το ίδιο σενάριο είναι πιθανό να συμβεί και με άλλα μέσα μεταφοράς.

“Μακριά από εμάς” λοιπόν, αλλά σε περίπτωση που σας τύχει, αν λάβετε υπόψη σας τις ακόλουθες συμβουλές, θα μπορέσετε να περάσετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται την πολύωρη αναμονή στο αεροδρόμιο ή το σταθμό:

Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμα στη χειραποσκευή σας

Η κακοσμία είναι μία από τις χειρότερες συνέπειες της πολύωρης αναμονής, οπότε φανείτε προνοητικοί και προστατεύστε τα δόντια, διατηρώντας παράλληλα δροσερή την αναπνοή σας.

Πολύ πρακτικά είναι τα ειδικά travel kits με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα σε μικρό μέγεθος.

ταξιδιωτικά tips

Gum Travel Kit με μικρή οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα & οδοντικό νήμα

Έχετε μαζί τους φορτιστές των συσκευών σας

Ακόμα κι αν δεν έχετε προμηθευτεί ακόμα ένα φορητό φορτιστή κινητού (πολύ χρήσιμοι, παρεμπιπτόντως), φροντίστε να έχετε στη χειραποσκευή το φορτιστή με το καλώδιο για πρίζα (όλο και κάποια υποδοχή θα βρείτε στο αεροδρόμιο) και τους adaptors αν ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό.

ταξιδιωτικά tips

Powerbank USB Sony CPV-LSD 1400 mAh Πορτοκαλί. Σε συμπαγή σχεδιασμό και μικρό μέγεθος, αυτός ο φορητός φορτιστής μεταφέρεται παντού! (στα καταστήματα Public)

Αν υπάρχει αρκετός χώρος στη χειραποσκευή (και καλό είναι να επιλέγετε μεγάλες τσάντες ή σακίδια πλάτης), φροντίστε να βάλετε μια μακρυμάνικη μπλούζα γιατί ο κλιματισμός στους χώρους αναμονής είναι συνήθως…θανατηφόρος!

Αν υπάρχει δυνατότητα και για την τοποθέτηση ενός καινούργιου εσωρούχου, μπλούζας, καλτσών ή κολάν, ακόμα το καλύτερο!

Eνυδατωθείτε ακόμα κι αν δεν νιώθετε καμία ανάγκη να το κάνετε!

Η αφυδάτωση ενισχύει την κούραση και οι συνέπειες της θα σας ακολουθούν ακόμα κι όταν φτάσετε επιτέλους στο σπίτι σας, γι’αυτό φροντίστε να πίνετε συχνά νερό όση ώρα περιμένετε την αναχώρησή σας.

Αποφύγετε τα γλυκά

Το πιο πιθανό είναι να αναζητήσετε μια ενισχυμένη δόση ενέργειας στη ζάχαρη και τα λιπαρά αλλά έτσι, θα κατορθώσετε να αποβάλλετε πιο γρήγορα τα τελευταία αποθέματα ενέργειας που έχουν απομείνει στον οργανισμό αφού η έλλειψη καθαρού αέρα και φυσικού φωτός θα έχουν ήδη φροντίσει γι’αυτό. Έτσι, είναι χρήσιμο να αποφύγετε τις σοκολάτες και τις καραμέλες και να προτιμήσετε σαλάτες, γιαούρτι ή σάντουιτς με γαλοπούλα και τυρί.ταξιδιωτικά tips

Δώστε σημασία στις περιοχές όπου φαίνονται πιο έντονα τα σημάδια της κούρασης

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια μιας αναμονής σε ένα χώρο με ξηρό αέρα και επομένως εκτός από μια ενυδατική κρέμα προσώπου, είναι καλό να κουβαλάτε μαζί σας και μια κρέμα για την περιοχή των ματιών αφού οι μαύροι κύκλοι θα αποτελέσουν το πρώτο σημάδι της ταλαιπωρίας που έχετε υποστεί.

ταξιδιωτικά tips

Vichy Aqualia Thermal: Αναζωογονητικό balm ματιών. Στοχεύει στα πρησμένα βλέφαρα & τις σακούλες το πρωί και διώχνει την κούραση το βράδυ

Και τέλος, χαθείτε στην ανάγνωση ενός βιβλίου (τυπωμένου ή e-book)…είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσει ευχάριστα και πιο γρήγορα η αναμονή!

ταξιδιωτικά tips