Τα ροζ ταξί της Αιγύπτου είναι μια νέα υπηρεσία που διατίθεται στο εμπόριο ως ένας ασφαλής τρόπος για τις γυναίκες να ταξιδέψουν στο Κάιρο, όπου  η σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις έχουν γίνει όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο

“Αυτό δεν είναι ένα ταξί. Είναι μια υπηρεσία λιμουζίνας, “λέει ο Reem Fawzi, ο ιδρυτής της υπηρεσίας. Το όνομα είναι απλά μάρκετινγκ, προσθέτει. Ο Fawzi υπόσχεται  “προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας”  από τους άνδρες οδηγούς ταξί. Απλώς παροτρύνει τις γυναίκες να γράψουν στο Google “ταξιτζής στην Αίγυπτο” και μια σειρά από σοβαρά ατοπήματα παρουσιάζονται, ταξιτζής που σκοτώνει, ταξιτζής κλέβει, ταξιτζής βίασε είναι μόνο λίγα από αυτά που θα εμφανιστούν λέει.

3333

Ο Fawzi ελπίζει να εξαλείψει ορισμένους από τους κινδύνους για τις γυναίκες και τις οικογένειες που ταξιδεύουν. Τα Ροζ Ταξί λειτουργούν αποκλειστικά με γυναίκες οδηγούς και επιπλέον τα οχήματα της εταιρείας έρχονται επίσης με μια εσωτερική κάμερα και ένα μικρόφωνο για να καταγράφει κάθε βόλτα αλλά και ένα ειδικό κουμπί προκειμένου να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο αν χρειαστεί.

ddd

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 99,3% των γυναικών στην Αίγυπτο πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.Τον περασμένο μήνα, υπήρξαν 447 περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο κέντρο του Καΐρου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών από την μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adha.