Τη στιγμή που διαβάζεις το παρόν άρθρο έχεις κατά πάσα πιθανότητα ξεκινήσει δίαιτα και γυμναστήριο. Αν έχεις αγχωθεί επειδή οι μέρες περνούν και βιάζεσαι να δεις αποτέλεσμα, χαλάρωσε, πάρε βαθιά ανάσα και διάβασε τα παρακάτω τρικ που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος, ειδικά αν κάνεις παρασπονδίες και ξεφεύγεις από το στόχο σου:

Πρώτον, τόλμησε να βγάλεις μια φωτογραφία σου με το μαγιό ή τα εσώρουχα και κοίταζε την κάθε φορά που μια σοκολάτα σου κλείνει το μάτι. Η φωτογραφία αυτή θα σε οδηγήσει στην αυτοσυγκράτηση.

Αγόρασε ένα skinny παντελόνι, εκείνο που μετά βίας σου κουμπώνει το κουμπί. Όταν φοράμε ρούχα με λάστιχο μέση και δεν ζυγιζόμαστε, είναι εύκολο να μην αντιληφθούμε τα κιλά που αυξάνονται. Το στενό παντελόνι θα σε βοηθήσει να ξαναρχίζεις τη δίαιτά σου κάθε φορά που ξεφεύγεις και θα γίνει το αγαπημένο σου ρούχο όταν από skinny μετατραπεί σε boyfriend τζιν.

Επίσης, μπορείς να αγοράσεις το ρούχο των ονείρων σου, στο νούμερο των ονείρων σου, να το κρεμάσεις σε ένα σημείο όπου θα μπορείς να το βλέπεις καθημερινά κι έτσι θα αντικρίζεις συνεχώς το κίνητρό σου.

Δοκίμασε να πλύνεις τα δόντια σου κάθε φορά που νιώθεις την ανάγκη για νυχτερινή επίσκεψη στο ψυγείο. Πολλοί άνθρωποι δήλωσαν πως δεν είχαν την ίδια όρεξη για σνακ ή γλυκό αν είχαν ήδη πλύνει τα δόντια τους πριν κοιμηθούν. Εξάλλου, το νυχτερινό βούρτσισμα είναι το πιο σημαντικό της ημέρας.

Αν δυσκολεύεσαι να περιορίσεις τις τροφές που καταναλώνεις, περιόρισε την ποσότητα σου. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχασαν βάρος μειώνοντας το μέγεθος των μερίδων τους. Δοκίμασε να τρως από ‘δω και πέρα το φαγητό σου στο πιάτο του γλυκού.

Πάρε φρούτα στο γραφείο. Συνήθως μετά τις 4 μ.μ. είναι μια τυπική ώρα «υπογλυκαιμίας» στη δουλειά. Αντί για το chocolate bar που έχει βάλει στο μάτι, κατευθύνσου στο ψυγείο και άνοιξε το ταπεράκι με τα φρούτα.

Αν η ιδέα του να πίνεις νερό σου φαίνεται κάπως «βαρετή», δοκίμασε να γεμίσεις ένα μπουκάλι με φέτες αγγούρι. Η εικόνα θα σε παρακινήσει καθώς θα σου κάνει κάτι σε μοχίτο, και η δροσιά του θα σε κάνει να γεμίσεις κι άλλο ποτήρι.cucumber-water-diet

…και μιλώντας για μοχίτο, να θυμάσαι πως τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν πολλές θερμίδες που δύσκολα καίει ο οργανισμός. Το λευκό κρασί θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχος στην προσπάθεια σου.

Τέλος, να έχεις πίστη! Μην βάζεις υπερβολικούς στόχους αντί να λες «Πρέπει να χάσω 10, 20 κιλά» να δηλώνεις «Χάνω 1 κιλό κάθε μία, δύο εβδομάδες μέχρι να φτάσω το στόχο μου».