Αν και πρέπει να κοιμάσαι επτά ώρες την ημέρα -κατά μέσο όρο- προκειμένου να είσαι υγιής, να έχεις ενέργεια και να μπορείς να ζεις την κάθε ημέρα με χαμόγελο και καλή διάθεση, είναι πολλά αυτά που σε χαλάνε και σου δημιουργούν προβλήματα και “διαταραχές” στον ύπνο σου.

Η κακή διάθεση, η έλλειψη ενέργειας και η κόπωση είναι συμπτώματα που μπορείς να διώξεις μακριά και να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου. Αρκεί να μπορέσεις να κλείσεις τα μάτια σου, να κοιμηθείς και να ονειρευτείς.

Αν θέλεις έναν καλό ύπνο ιδού 10 μαγικά μυστικά που μπορούν να διώξουν τα προβατάκια και την αριθμητική από το κρεβάτι σου.

1. Καθάρισε το μυαλό σου.

Μην πέφτεις στο κρεβάτι θυμωμένη ή αγχωμένη. Απέφυγε τις κακές σκέψεις και δώσε στο μυαλό σου την πολυτέλεια να σκεφτεί θετικά. Να αισθάνεσαι οτι όλα θα πάνε καλά. Να το λες και να το πιστεύεις με αισιοδοξία. Άλλωστε όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και η προσπάθεια για την καλυτέρευση είναι που μετράει.

2. Καθάρισε την κρεβατοκάμαρά σου.

Το κρεβάτι σου δεν είναι κρεμάστρα. Τα έπιπλα που έχεις στο υπνοδωμάτιο είναι για να σε ξεκουράζουν και να σε “εξυπηρετούν” για να νιώθεις ασφαλής και να έχεις όμορφη διάθεση. Άδειαε τον χώρο από τα περιττά και φτιάξε ένα καθαρό περιβάλλον ξεκούρασης. Μη συσσωρεύεις προβλήματα, χάος και άγχος. Καθαρή πια και χαμογελαστή.

3. Χαμήλωσε τα φώτα.

Απέφυγε το φως κοντά στο κρεβάτι επειδή μπορεί να είναι τοξικό και να σε ταράζει. Αν έχεις αναμένο φως δεν ξεκουράζεσαι και δεν κοιμάσια βαθιά. Χαμηλωσέ τα πριν κοιμηθείς, ένα ωραίο φως σε ηρεμεί, και μην ξεχάσεις να το σβήσεις πριν κλείσεις τα μάτια σου.

4. Απέφυγε τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Τηλεόραση, κινητό ή υπολογιστής μακριά. Είναι τοξικά και σε γεμίζουν με υπερένταση.

5. Μην πίνεις energy drinks το απόγευμα.

Είναι η ώρα που πρέπει να αρχίσεις να ηρεμείς και να αισθάνεσαι χαλαρή. Αν πιείς ενέργεια θα πέσεις στο κρεβάτι έτοιμη για πράξεις και όχι για να κοιμηθείς.

6. Πιες ένα ωραίο ρόφημα για να ηρεμήσεις.

Χαμομήλι ή γάλα!

7. Άνοιξε τα παράθυρα.

Για να ανανεώσεις τον αέρα, για να αφήσεις το οξυγόνο να μπει στο δωμάτιο και να σου φτιάξει το κέφι. Αν είσαι σε κεντρικό σημείο βάλε λουλούδια στα παράθυρα και τις πόρτες.

8. Φέρε την ενέργεια της γης στο δωμάτιο.

Χρώματα της γης σε κουρτίνες, αντικείμενα από πέτρα ή κρύσταλλα είναι στοιχεία της φύσης που μας φέρνουν κοντά σε αυτό που είμαστε. Δημιουργούν ασφάλεια και σου φέρνουν ηρεμία.

9. Δοκίμασε την αρωματοθεραπεία.

Η λεβάντα είναι θαυματουργή καθώς και τα κεριά που θα “μαλακώσουν” το περιβάλλον του δωματίου και θα σε κάνουν να ταξιδέυεις στον έβδομο ουρανό αρωμάτων και χαράς.

10. Πάρε βαθιές ανάσες!

Μέτρησε μέχρι το δέκα και σβήσε το φως.

Καληνύχτα!!!!