Περνάει ο καιρός και εσύ βλέπεις πως κάτι δεν πάει καλά. Η δουλειά σου δεν είναι αυτή που θέλεις, αλλά αυτή που έτυχε να βρεις μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον.

Οι φιλίες σου –είναι στιγμές – που μοιάζουν και είναι τοξικές, ενώ οι ερωτικές σου σχέσεις σε βασανίζουν με έναν βίαιο -ορισμένες φορές- τρόπο!

Και έρχεται η στιγμή που λυγίζεις τα πόδια και έτσι όπως είσαι και νιώθεις κουρασμένη και απελπισμένη παίρνεις την απόφαση να αλλάξεις. Αυτό είναι το καλό σενάριο- να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις- αλλά τι γίνεται όταν υπάρχουν τα σημάδια που εσύ αγνοείς και η κατάσταση- απλώς χειροτερεύει;

Ακολουθούν τα σημάδια που όταν τα δεις και τα κατανοήσεις επείγει να προχωρήσεις σε αλλαγές πριν είναι πολύ αργά!

 1. Βαριέσαι πολύ και δε νιώθεις καμία…πρόκληση!

Όταν ξοδεύουμε την ζωή μας κάνοντας πράγματα που δε μας αρέσουν ή που δεν θέλουμε αλλά αναγκαζόμαστε τότε η ρουτίνα και η στενοχώρια μας φέρνουν βαρεμάρα και νεύρα! Αυτή είναι η στιγμή να σκεφτείς καλά τι θέλεις, να βάλεις ένα στόχο και να προσπαθήσεις για να τον φτάσεις. Ξεκίνησε με κάτι μικρό και πολύ σύντομα πέρασε στα σημαντικά και τα σπουδαία. Μία σχέση, μία διαφορετική εργασία, ένα νέο σπίτι, νέοι φίλοι κ.τ.λ

2. Νιώθεις κολλημένη

Είσαι εγκλωβισμένη σε ένα πλαίσιο με βαρετούς, τοξικούς ανθρώπους που όμως αναγκάζεσαι να κάνεις παρέα μαζί τους. Ξοδεύεσαι σε συναντήσεις που καταλήγουν να σε θλίβουν και να σου κλέβουν την ενέργεια και το χαμόγελο.  Νιώθεις ότι έχεις κολλήσει. Πάρε απόφαση και ξεκίνα να διώχνεις. Όποιος είναι πολύ τοξικός και κακός πρέπει να δει την πόρτα της εξόδου. Εσύ κάνε μικρές λάλαγες στο ντύσιμο και στο σπίτι σου και μετά άρχισε να καλείς και να συναναστρέφεσαι μόνο τους θετικούς και τους καλούς. Αν δεν υπάρχουν βγες για να τους βρεις.

3. Έχεις υπερένταση

Ο οργασνιμός αντιδρά όταν νιώθει πίεση. Νιώθεις πίεση όταν αναγκάζεσαι να κάνεις τη δουλειά που να με καλύπτει τα έξοδα αλλά σε αρρωσταίνει. Αναγκάζεσαι να έχεις μία σχέση- απλώς για να μην είσαι μόνη σου- αλλά αυτή η σχέση σου κλέβει πολύτιμη ζωή. Σήκω όρθια και κάνε το επόμενο βήμα. Είναι επικίνδυνο πολύ αλλά τι θα γίνει όταν σου «βγει». Γιατί μετά το σκοτάδι πάντοτε έρχεται το φως.

4. Νιώθεις ανασφάλεια

Εγκαταλείπεις τις δικές σου ανάγκες και τις επιθυμίες σου και ασχολείσαι μόνο με την χαρά που μπορείς και δίνεις στους άλλους. Αυτό σημαίνει πως η αυτοπεποίθηση είναι στο μηδέν και για να γίνεις αποδεκτή και να νιώσεις καλά λες σε όλα ναι, και γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν. Μη σε νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα. Είσαι υπέροχη και όποιος δεν το καταλαβαίνει να πάει σπίτι του. Μπορείς καλύτερα!

Μάθε τι επιθυμείς και τι χρειάζεσαι…ΤΩΡΑ!

5. Ο οργανισμός αντιδρά

Ψυχοσωματικά! Προβλήματα ψυχολογικά που τρελαίνουν τον σώμα και βάζουν τρικλοποδιάς στην υγεία σου. Κυρίως στο έντερό σου που η πίεση το χτυπάει χωρίς έλεος και αυτό με τη σειρά του σε βασανίζει…πολύ!

Όταν αρχίζεις να πρήζεσαι, να νιώθεις δυσφορία και μία έντονη αδιαθεσία και ο γιατρός λέει ότι είσαι υγιής αλλά η ψυχή σου ταλαιπωρείται είναι η στιγμή να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα!!!

ΤΡΕΞΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!