Κακές αναμνήσεις τέλος! Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως ένα συστατικό του κάρυ μπορεί να σε βοηθήσει να ξεχάσεις αυτά που σε βασανίζουν.

Το θαυματουργό συστατικό είναι η κουρκουμίνη,  που ευθύνεται κιόλας για το χρώμα πυο βλέπεις.  Η κουρκουμίνη λοιπόν  βοηθά στο να μην αποθηκεύονται οι νέες δυσάρεστες αναμνήσεις ενώ  «αφαιρεί» τις ήδη υπάρχουσες.

Μία ατρόμητη ομάδα ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης πήρε ποντικούς και τους εκπαίδευσε προκειμένου να φοβούνται στο άκουσμα ενός συγκεκριμένου ήχου, και τα κατάφεραν.

Όταν οι αρουραίοι άκουσαν τον συγκεκριμένο ήχο, όντως άρχισαν να «τρέμουν» . Σε κάποια από αυτά είχε δοθεί τροφή πλούσια σε κουρκουμίνη. Τα «τυχερά» δεν φοβήθηκαν και δεν αντέδρασαν καθόλου στον τρομακτικό ήχο, αυτό σημαίνει οτι επετεύχθη η διαγραφή από τη μνήμη τους.

«Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι τα άτομα που υποφέρουν από μετα-τραυματικό στρες και άλλες ψυχικές διαταραχές στις οποίες εμπεριέχονται και οι κακές αναμνήσεις, ενδεχομένως να επωφεληθούν από μια διατροφή πλούσια σε κουρκουμίνη», λέει ο καθηγητής Γκλεν Σάφε.

Η κουρκουμίνη χαρακτηρίζεται και ξεχωρίζει για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στον οργανισμό και ενδεχομένως αυτό να είναι και το μυστικό της δράσης της όταν έχουμε να κάνουμε με τις κακές αναμνήσεις.

Οι φλεγμονώδεις διαδικασίες παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλές περιπτώσεις όπως αλλεργίες, καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν «ενδείξεις» οτι  εμπλέκεται σε ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη, το άγχος και το σύνδρομο μετα-τραυματικού στρες.

Κάποια από τα «μονοπάτια» της φλεγμονώδους διαδικασίας παίζουν ρόλο και στον σχηματισμό των αναμνήσεων.

Οπότε από σήμερα κιόλας ΚΑΡΙ και ξερό ψωμί!