Όσο και αν η τεχνική του Contouring αλλά και του Tontouring φέρνουν θεαματικά αποτελέσματα με τα “κοψίματα” του προσώπου, η αλήθεια είναι ότι χρειάζεσαι και ασκήσεις προκειμένου να αποκτήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σκέψου, τι είναι το πρώτο πράγμα που σου λένε μόλις έχεις αδυνατίσει; Ότι φαίνεται στο πρόσωπο σου φυσικά.  Και επειδή δεν είναι καιρός για έξοδα και πλαστικές θα χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές λύσεις οι οποίες δεν έχουν την επικινδυνότητα των χειρουργικών επιδράσεων. 

Συνήθως αν κάποιος είναι δυσαρεστημένος με το σχήμα του προσώπου του υπάρχουν δύο κύριες αιτίες και τις περισσότερες φορές είναι ο συνδυασμός των δύο. Είτε μπορεί να έχετε λίπος όπου καλύπτει κάποια σημεία αλλά μπορεί και οι μύες του προσώπου να έχουν χάσει την ελαστικότητα τους. Το καλό είναι πως και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν λύσεις. Οι ασκήσεις του προσώπου δεν είναι κάτι καινούριο καθώς γίνεται εξισορρόπηση των μυών.

Άσκηση # 1: η γνάθος

1

Τοποθετήστε το μεσαίο δάκτυλο σας στη γωνία του στόματός σας (όχι στο εσωτερικό των χειλιών), όπως φαίνεται στην εικόνα. Αυτό θα παρέχει αντίσταση στην άσκηση. Χαμογελάστε έξω από τη γωνία του στόματός σας προς την κατεύθυνση που φαίνεται στην εικόνα. Επικεντρωθείτε στο τέντωμα του κάτω χείλους και στο πιγούνι σας κατά τη διάρκεια της κίνησης. Μείνετε εκεί για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επαναλάβετε για άλλες 9 φορές.

Άσκηση # 2: Full Face

2

Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας κατά μήκος των γραμμών μεταξύ στόμα σας και τη μύτη σας, όπως φαίνεται στην εικόνα. Βάλτε κάποια πίεση στο πρόσωπό σας με τα δάχτυλά σας, και φανταστείτε ότι προσπαθείτε να κρατήσει τα χείλη και το στόμα σας στην ίδια θέση κατά τη διάρκεια της άσκησης με αυτά τα δάχτυλα.

Τώρα, δοκιμάστε και ανασηκώστε όλους τους μυς στο μάγουλο όπως υποδεικνύεται από τα βέλη στην εικόνα. Μην αφήνετε τα δάχτυλά σας θα κινηθούν καθόλου. Μείνετε εκεί για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επαναλάβετε για άλλες 9 φορές.

Άσκηση # 3: Μάγουλα

3

Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στην ίδια θέση όπως κάνατε στην άσκηση # 1. Χαμογελάστε προς τα πάνω, κατά μήκος των γραμμών όπως φαίνεται στην εικόνα. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας σαν αντίσταση και τραβήξτε τους μυς σας επάνω προς τους κροτάφους σας όσο μπορείτε. Κρατήστε για 5 δευτερόλεπτα και για άλλη μια φορά, επαναλάβετε 9 φορές.

Προσπαθήστε να επαναλαμβάνετε καθημερινά τη διαδικασία και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.