Αν μια από τις αποφάσεις που έχεις πάρει για τη νέα χρονιά είναι να αδυνατίσεις, τότε προφανώς και θα πρέπει να έχεις και την ζυγαριά ανά… χείρας.

Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Cornell ανακάλυψε πως οι άντρες και οι γυναίκες που ζυγίζονται καθημερινά όχι μόνο χάνουν βάρος αλλά σε βάθος διετίας δεν παίρνουν ούτε γραμμάριο! Η ίδια έρευνα ανακάλυψε πως το 40% του βάρους χάνεται σε έναν χρόνο.

Το ίδιο πανεπιστήμιο προχώρησε την έρευνα ένα βήμα παραπέρα, καθώς για τις ανάγκες της επιστήμης παρακολούθησε για δυο χρόνια την πρόοδο υπέρβαρων ατόμων στο γυμναστήριο με καθημερινή ζύγιση. Έτσι διαπίστωσε ξανά πως έχαναν σημαντικά περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν ζυγίζονταν.

Πολλοί ειδικοί πάντως είναι κατά της καθημερινής ζύγισης καθώς τα νούμερα διαφέρουν από μέρα σε μέρα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και στρες οδηγώντας σε διατροφικές διαταραχές.

Η εναλλακτική λύση που προτείνουν; Τα… ρούχα και αν κάποιος καταφέρνει να μπει σε ένα παλαιότερο παντελόνι, όταν ζύγιζε λιγότερα κιλά.

Στις ζυγαριές λοιπόν!